Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Σχοινάς: Η επαναφορά της θανατικής ποινής θα σημάνει το τέλος των ενταξιακών συνομιλιών για την Τουρκία

Μ. Σχοινάς: Η επαναφορά της θανατικής ποινής θα σημάνει το τέλος των ενταξιακών συνομιλιών για την Τουρκία
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν τόνισε πως «η θανατική ποινή με την Ε.Ε. δεν πηγαίνουν μαζί»
Η επαναφορά της θανατικής ποινής, στην οποία αποσκοπεί ο Tayyip Erdogan, θα σημάνει και το τέλος των ενταξιακών συνομιλιών για την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεκαθάρισε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν τόνισε πως «η θανατική ποινή με την Ε.Ε. δεν πηγαίνουν μαζί», επαναλαμβάνοντας έτσι την πάγια θέσης της Ευρώπης στα νέα σχέδια του Τούρκου Προέδρου.
Επίσης, ανέφερε ότι ούτε «τα τανκς στους δρόμους» συμβαδίζουν με τις αρχές που διέπουν Ε.Ε.
Συνεχίζοντας, δήλωσε «άγνοια» για τα «εξαφανισμένα» για τα ελικόπτερα και τα πολεμικά πλοία του τουρκικού στρατού που αγνοούνται.
Σχετικά με την πρόσφατη συμφωνία ανάμεσα σε Άγκυρα και Βρυξέλλες για τον επαναπροώθηση των παράτυπων μεταναστών, ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «εξακολουθεί να τη θεωρεί ισχύουσα», προσθέτοντας ότι «κάθε αίτημα ασύλου εξετάζεται ξεχωριστά και δεν θεωρείται για όλες τις περιπτώσεις η Τουρκία ασφαλή τρίτη χώρα».
Τέλος, συνέστησε «υπομονή» σε ότι αφορά την κατάσταση στη γειτονικής μας χώρα, υπογραμμίζοντας πως η Κομισιόν «παρακολουθεί συστηματικά» τις εξελίξεις.
Σημειώνεται
Σημειώνεται πως ο αξιωματούχος της Κομισιόν δεν έλαβε θέση σχετικά με τις δηλώσεις του Επιτρόπου Johanes Hahn, ο οποίος είχε σχολιάσει «τις προετοιμασμένες λίστες της τουρκικής κυβέρνησης πριν από το πραξικόπημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης