Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιδρά ο Putin για τον αποκλεισμό των Ρώσων αθλητών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Αντιδρά ο Putin για τον αποκλεισμό των Ρώσων αθλητών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ο Ρώσος ηγέτης δήλωσε πως ίσως αυτή η κίνηση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αποτελέσει το «σχίσμα» ανάμεσα στις δύο πλευρές
Την έντονη αντίδραση του για τον αποκλεισμό δεκάδων Ρώσων αθλητών από τους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο εξέφρασε ο Πρόεδρος, Vladimir Putin.
Ο Ρώσος ηγέτης δήλωσε πως ίσως αυτή η κίνηση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αποτελέσει το «σχίσμα» ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Θυμίζουμε πως η έκθεση της Wada που δημοσιοποιήθηκε χθες 18/7, αναφέρει ότι η ρωσική κυβέρνηση παρενέβη και άλλαξε τα αποτελέσματα των αντι-ντόπιγκ κοντρόλ.
Αυτό έγινε κατά τους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες του Sochi το 2014, ενώ φάνηκε ότι πολλοί Ρώσοι αθλητές, αν και ήταν θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες, τελικά τα επίσημα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.
Το Εργαστήριο του Σότσι λειτουργεί μια μοναδική μεθοδολογία πάνω στο δείγμα, επιτρέποντας τελικά Ρώσους αθλητές να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Σύμφωνα με την έκθεση, το Υπουργείο Αθλητισμού της χώρας κατεύθυνε, έλεγξε και επέβλεψε την χειραγώγηση των αναλυτικών αποτελεσμάτων αθλητή ή την εναλλαγή του δείγματος, με την ενεργό συμμετοχή και τη βοήθεια της FSB (ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης