Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schulz: Αν και ερασιτεχνικό το πραξικόπημα στην Τουρκία, πολύ επαγγελματική η απάντηση

tags :
Schulz: Αν και ερασιτεχνικό το πραξικόπημα στην Τουρκία, πολύ επαγγελματική η απάντηση
Το να ταυτοποιείς σε λίγες ώρες 13.000 ανθρώπους, οι οποίοι τίθενται σε διαθεσιμότητα ή συλλαμβάνονται είναι πραγματικά ένα επίτευγμα τόνισε σκωπτικά ο Schulz
Την θέση ότι αν και ερασιτεχνικό προετοιμασμένο το πραξικόπημα στην Τουρκία, η απάντηση που δίνεται είναι πολύ επαγγελματική διατύπωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz.
«Η Τουρκία βρίσκεται στο δρόμο για να καταστεί κράτος του ενός ανδρός, στο οποίο ο οποιοσδήποτε επικρίνει τον Erdogan κηρύσσεται σε εχθρό της Τουρκίας.
Ο Erdogan θέλει να μονοπωλήσει την προεδρική εξουσία» υποστήριξε μιλώντας στον πρώτο δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό (ΑRD) της Γερμανίας ο Schulz, ο οποίος εξέφρασε με σκωπτικό τρόπο την έκπληξη του για την κινητοποίηση των Αρχών της Τουρκίας.
«Το να ταυτοποιείς σε λίγες ώρες 13.000 ανθρώπους, οι οποίοι τίθενται σε διαθεσιμότητα ή συλλαμβάνονται είναι πραγματικά ένα επίτευγμα» τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος μέμφθηκε την ρητορική του Τούρκου Προέδρου.
«Όταν ο Erdogan μιλά για «εκκαθαρίσεις» και «εξάλειψη μεταστάσεων», τότε αυτή η γλώσσα δεν είναι πλέον η γλώσσα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αλλά ενός αυταρχικού ηγεμόνα» είπε ο Schulz, ο οποίος απέκλεισε τη συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, εάν η Τουρκία επανεισάγει την θανατική ποινή.
«Στην περίπτωση αυτή, η Άγκυρα δεν θα είχε καμιά προοπτική ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης