Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde (ΔΝΤ) για Τουρκία: Οι αγορές «ξεπέρασαν» τις εξελίξεις μετά την απόπειρα πραξικοπήματος

Lagarde (ΔΝΤ) για Τουρκία: Οι αγορές «ξεπέρασαν» τις εξελίξεις μετά την απόπειρα πραξικοπήματος
Η επικεφαλής του ΔΝΤ σε συνέντευξη της στο Bloomberg δήλωσε ότι όλο το Σαββατοκύριακο ήταν σε κατάσταση συναγερμού λόγω της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία
Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Christine Lagarde δήλωσε στο Bloomberg ότι η άμεση αντίδραση της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας και των άλλων φορέων συνέβαλαν στην επαναφορά της ηρεμίας στις χρηματοπιστωτικές αγορές έπειτα από την προσπάθεια μελών των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας να ανατρέψουν τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan.
«Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όλοι μας είμασταν σε κατάσταση συναγερμού, παρακολουθούσαμε τις εξελίξεις και αναρωτιόμασταν εάν θα ληφθούν (από την Τουρκία) τα κατάλληλα μέτρα» δήλωσε χαρακτηριστικά η Lagarde.
Οι τουρκικές αρχές συμπεριλαμβανομένης και της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας αλλά και των οικονομικών αρχών «αντέδρασαν πολύ γρήγορα, συντονισμένα, ώστε να βεβαιωθούν ότι θα υπάρχει επαρκής ρευστότητα, ότι οι τράπεζες θα λειτουργήσουν».
Σε μια προσπάθεια να καταστείλουν την ανησυχία των επενδυτών, οι φορείς χάραξης πολιτικής της Τουρκίας δήλωσαν την Κυριακή ότι θα παράσχουν απεριόριστη ρευστότητα στις τράπεζες και θα στηρίξουν τη λίρα.
«Σε γενικές γραμμές, υπήρχε μια ομαλή λειτουργία των αγορών έπειτα από κάτι που ήταν μαζικά άτακτο».
Εξάλλου, η Lagarde σε ομιλία σε ομιλία της στη FED προειδοποίησε ότι οι μικρές χώρες βρίσκονται σε κίνδυνο να αποκοπούν από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, καθώς οι μεγάλες τράπεζες αποχωρούν από αυτά τα έθνη για να μειώσουν τον κίνδυνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης