Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan στο CNN: Δεν αποκλείω την επαναφορά της θανατικής ποινής για τους πραξικοπηματίες

Erdogan στο CNN: Δεν αποκλείω την επαναφορά της θανατικής ποινής για τους πραξικοπηματίες
Ο Τούρκος πρόεδρος σε αποκλειστική του συνέντευξη στο CNN έκανε λόγο για έγκλημα προδοσίας
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Erdogan με συνέντευξη του στο CNN αρνήθηκε να αποκλείσει το ενδεχόμενο επαναφοράς της θανατικής ποινής για τους χιλιάδες ανθρώπους που συνελήφθησαν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος την 15η Ιουλίου.
«Υπάρχει ένα σαφές έγκλημα προδοσίας και το αίτημά σας (σσ. επαναφορά της θανατικής ποινής) δεν μπορεί να απορριφθεί από την κυβέρνησή μας» δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο μέσα από το προεδρικό μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη, επισημαίνοντας ωστόσο ότι κάτι θα πρέπει να έχει πρώτα την έγκριση του κοινοβουλίου για να υλοποιηθεί ως συνταγματικό μέτρο.
«Οι επικεφαλείς των κομμάτων θα πρέπει να συναντηθούν και να το συζητήσουν και, εφόσον δεχτούν να το κάνουν αυτό, τότε εγώ σαν πρόεδρος θα εγκρίνω οποιαδήποτε απόφαση προκύψει από τη βουλή» είπε χαρακτηριστικά.
Πάντως, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Federica Mogherini δήλωσε ότι εάν η Τουρκία επαναφέρει τη θανατική ποινή, δεν θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αναφερόμενος σε όσους του λένε να επαναφέρει τη θανατική ποινή, ο Erdogan είπε: «Ο κόσμος που ρωτάει: γιατί να τους κρατάω και να τους ταΐζω στις φυλακές για τα επόμενα χρόνια;».
«Θέλουν ένα γρήγορο τέλος σε αυτό, επειδή οι άνθρωποι έχασαν συγγενείς, έχασε τους γείτονες, έχασαν παιδιά...» πρόσθεσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης