Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο μακελάρης της Γαλλίας έβλεπε σε απευθείας σύνδεση τα βίντεο με τις φρικαλεότητες του ISIS

Ο μακελάρης της Γαλλίας έβλεπε σε απευθείας σύνδεση τα βίντεο με τις φρικαλεότητες του ISIS
Ο Indepedent φέρνει στο φως νέα στοιχεία για τη δράση του Mohamed Lahouaiyej Bouhlel ο οποίος σκότωσε 84 ανθρώπους στη Νίκαια της Γαλλίας
Ο «εισβολέας» της Γαλλίας, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το θάνατο 84 ανθρώπων την προηγούμενη Πέμπτη (14/7) παρακολουθούσε στο Internet και σε απευθείας σύνδεση τα βίντεο με τους αποκεφαλισμούς που έκαναν οι άνδρες του ISIS.
Όπως αναφέρει ο Indepedent επικαλούμενος γαλλικά μέσα ενημέρωσης, από τα αρχεία του κινητού τηλεφώνου του Mohamed Lahouaiyej Bouhlel προκύπτει ότι έμπαινε πολύ συχνά σε ιστοσελίδες γνωριμιών.
Η αστυνομία λέει ότι το τηλέφωνο αποδεικνύεται πιο σημαντικό για την έρευνα από ό,τι οι επτά ύποπτοι που κρατούνται για τις σχέσεις του με τον Bouhlel.
Ο θείος του οδηγού, Sadok Bouhlel, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι λόγω των ενδοοικογενειακών προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο δράστης -είχε αποξενωθεί από την σύζυγο και τα τρία παιδιά- ο Bouhlel ήταν εύκολη «λεία» για τους τζιχανιστές.
Η ταχεία ριζοσπαστικοποίηση του Bouhlel έχει προβληματίσει τους ερευνητές καθώς τόσο οι φίλοι του όσο και η οικογένεια του έχει πει ότι δεν ασχολούταν με τον μουσουλμανισμό στο παρελθόν.
Παρ' όλο που το ISIS υποστήριξε την επίθεση, ο υπουργός Εσωτερικών Bernard Cazeneuve είπε σε δηλώσεις του σε ραδιόφωνο ότι ο Bouhlel μπορεί να έχει ως κίνητρο τα μηνύματα του Ισλαμικού Κράτους και όχι ότι απαραίτητα ενταγμένος σε ένα μεγαλύτερο δίκτυο.
Στο μεταξύ, ο Sadok Bouhlel, ένα 69χρονος συνταξιούχος δάσκαλος δήλωσε ότι: «ο Mohamed δεν προσεύχονται, δεν πήγε στο τζαμί και έτρωγε χοιρινό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης