Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποιες χώρες κινδυνεύουν περισσότερο από τρομοκρατικό χτύπημα; - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Ποιες χώρες κινδυνεύουν περισσότερο από τρομοκρατικό χτύπημα; - Τι ισχύει για την Ελλάδα
Η Ελλάδα βρίσκεται στις χώρες με αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος, λόγω της καίριας γεωγραφικής της θέσης
Το επίπεδο κινδύνου τρομοκρατικού χτυπήματος για κάθε χώρα ανά τον κόσμο εμφανίζει ο χάρτης της Security Intelligence & Analysis Service (SIAS), ο οποίος δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα «Indepenent».
Ειδικότερα, ο παρακάτω χάρτης παρουσιάσει με πιο έντονο κόκκινο χρώμα τις χώρες στις οποίες υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα τρομοκρατικού χτυπήματος, ενώ με ανοικτό κίτρινο χρώμα διακρίνονται τα κράτη στα οποία ο αντίστοιχος κίνδυνος είναι ελάχιστος.
Όπως γίνεται αντιληπτό, η Ελλάδα βρίσκεται στις χώρες με αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος, λόγω της καίριας γεωγραφικής της θέσης, παρουσιάζοντας μάλιστα ίδια επίδοση με τις Ηνωμένε Πολιτείες που ουκ ολίγες φορές έχουν γίνει αποδέκτης του μίσους των εξτρεμιστών.
Οι χώρες που παρουσιάζουν ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνοι είναι οι Λιβύη, Συρία, Ιράκ, Σομαλία, Πακιστάν και Μπαγκλαντές, λόγω της ύπαρξης τζιχαντιστών, μαχητών της Αλ-Κάιντα και Ταλιμπάν.
Σε αντίθετο κλίμα, οι πιο «αδιάφορες« χώρες για τους τρομοκράτες είναι η Νότια Αφρική, η Φινλανδία, η Μογγολία, η Λιθουανία κλπ…


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης