Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bundesbank: Η γερμανική οικονομία θα ανακάμψει μετά από το αδύναμο β΄ τρίμηνο του 2016

Bundesbank: Η γερμανική οικονομία θα ανακάμψει μετά από το αδύναμο β΄ τρίμηνο του 2016
Η Bundesbank απορρίπτει τις ανησυχίες, υποστηρίζοντας ότι στιγμιαίοι απρόβλεπτοι παράγοντες συνέβαλαν στην κακή απόδοση και ότι η Γερμανική οικονομία παραμένει σε στέρεες βάσεις.
Η Γερμανική οικονομία θα ανακάμψει τους επόμενους μήνες, μετά από ένα αδύναμο β΄ τρίμηνο και καμία επίπτωση από την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ στο εγγύς μέλλον δεν μπορεί να την περιορίσει, σύμφωνα με την μηνιαία έκθεση της Bundesbank, η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα (18/7).
Όπως αναφέρει το Reuters, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης δυσκολεύεται μετά από ένα αποδοτικό α΄ τρίμηνο.
Η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής, των παραγγελιών και των εξαγωγών εγείρουν αμφιβολίες για τις προοπτικές της Γερμανικής οικονομίας και δείχνουν ότι μπορεί να παρασυρθεί από την ευρύτερη παγκόσμια επιβράδυνση, όπως αναφέρει το διεθνές πρακτορείο.
Ωστόσο, όπως σημειώνει το Reuters, η Bundesbank απορρίπτει αυτές τις ανησυχίες, υποστηρίζοντας ότι στιγμιαίοι απρόβλεπτοι παράγοντες συνέβαλαν στην κακή απόδοση και ότι η Γερμανική οικονομία παραμένει σε στέρεες βάσεις.
"Η βασική τάση παραμένει αρκετά ισχυρή και η οικονομική παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού" αναφέρει η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας.
"Οι βασικοί παράγοντες της εγχώριας οικονομίας που υποστηρίζουν την ανάκαμψη, παραμένουν άθικτοι, συμπεριλαμβανομένης και της εξαιρετικής αγορά εργασίας, της αύξησης των μισθών και μιας πραγματικά επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής", αναφέρει η έκθεση.
Προσθέτει δε, ότι "οι συνεχιζόμενοι θετικοί δείκτες του κλίματος σε επιχειρήσεις και νοικοκυριών, κατέγραψαν ένα καθαρά προσωρινό διάλειμμα κατά το β΄ τρίμηνο".
Η τράπεζα αναφέρει ακόμη, ότι η εκτίμηση του αντίκτυπου του δημοψηφίσματος της Βρετανίας για την έξοδο από την ΕΕ είναι δύσκολη τώρα, αλλά παραδέχεται, ότι βραχυπρόθεσμα εντοπίζεται ένας περιορισμένος αντίκτυπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης