Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υεμένη: Τουλάχιστον πέντε νεκροί στρατιώτης από τρομοκρατική επίθεση στα νοτιοανατολικά της χώρας

tags :
Υεμένη: Τουλάχιστον πέντε νεκροί στρατιώτης από τρομοκρατική επίθεση στα νοτιοανατολικά της χώρας
Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της διπλής βομβιστικής επίθεσης
Τουλάχιστον πέντε νεκροί στρατιώτες είναι ο απολογισμός της διπλής επίθεσης αυτοκτονίας που έλαβε χώρα σήμερα (18/7) στη νοτιοανατολική πόλη Μουκάλα της Υεμένης, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, στον απόηχο της επανέναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών στο Κουβέιτ.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν οι αρχές, η πρώτη επίθεση αυτοκτονίας πραγματοποιήθηκε μέσω οχήματος στα δυτικά της πόλης, ενώ ο δεύτερος βομβιστής «χτύπησε» στο κέντρο της πόλης, με τις αρχές ασφαλείας να εκτιμούν ότι πρόκειται για «τρομοκρατική ενέργεια».
Μέχρι στιγμής καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης, ωστόσο οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για δράση της Αλ Κάιντα, η οποία διατηρούσε τον έλεγχο της πόλης μέχρι τον περασμένο Απρίλιο, όπου και επέστρεψε στα χέρια της κυβέρνησης.
Να σημειώσουμε ότι ο εμφύλιος στη χώρα έχει επιτρέψει την εκτεταμένη δράση διαφόρων εξτρεμιστικών οργανώσεων, όπως της Αλ Κάιντα, αλλά και του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο τον περασμένο μήνα πραγματοποίησε τρομοκρατική επίθεση στην ίδια πόλη, αφαιρώντας τη ζωή 42 στρατιωτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης