Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kurz (ΥΠΕΞ Αυστρίας): Η επιστροφή της θανατικής ποινής στην Τουρκία θα ήταν απαράδεκτη

Kurz (ΥΠΕΞ Αυστρίας): Η επιστροφή της θανατικής ποινής στην Τουρκία θα ήταν απαράδεκτη
Ο Kurz εξέφρασε την ανησυχία του ότι η επαναφορά της θανατικής ποινής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκκαθαρίσεις πολιτικών αντιπάλων του Erdogan.
"Θα ήταν απαράδεκτο για την Τουρκία να επαναφέρει τη θανατική ποινή, ως απάντηση στην απόπειρα πραξικοπήματος της Παρασκευής", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Sebastian Kurz σε συνέντευξη του στην Αυστριακή εφημερίδα Kurier με αφορμή σχετική δήλωση του Προέδρου της Τουρκίας.
Ο Recep Tayyip Erdoğan δήλωσε την Κυριακή μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, ότι θα μπορούσε να επανέλθει η ποινή της θανατικής ποινής, η οποία καταργήθηκε στην Τουρκία το 2004 και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα συζητήσει το θέμα με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Ο Kurz στη συνέντευξή του εξέφρασε την ανησυχία του ότι η επιστροφή της θανατικής ποινής θα αποτελέσει ένα καλό άλλοθι για τον Erdogan, προκειμένου να προχωρήσει αυθαίρετα σε εκκαθαρίσεις πολιτικών του αντιπάλων".
"Δεν πρέπει να υπάρχουν αυθαίρετες εκκαθαρίσεις, υπάρχουν ποινικές κυρώσεις εντός του πλαισίου του Κράτους Δικαίου και του δικαστικού συστήματος" τόνισε ο Kurz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης