Τελευταία Νέα
Διεθνή

Isik (Υπ. Άμυνας Τουρκίας): Το πραξικόπημα απέτυχε, αλλά ο κίνδυνος παραμένει

Isik (Υπ. Άμυνας Τουρκίας): Το πραξικόπημα απέτυχε, αλλά ο κίνδυνος παραμένει
Ο Isik πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει γνωρίσει στο παρελθόν πολλά πραξικοπήματα, «ωστόσο δεν έχουμε ξαναδεί μία τέτοια κατάφωρη προδοσία, όπως αυτή η τελευταία απόπειρα»
Ηχηρό μήνυμα προς τον τούρκικο λαό που τάχθηκε σθεναρά κατά του πραξικοπήματος έστειλε σήμερα (18/7) ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Fikri Isik, τονίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι η απόπειρα πραξικοπήματος εμποδίστηκε, η απειλή εναντίον της κυβέρνησης παραμένει.
Συγκεκριμένα, ο τούρκος υπουργός Άμυνας μίλησε ενώπιων διαδηλωτών οι οποίοι ήταν κατά του πραξικοπήματος και που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το σπίτι του προέδρου Tayyip Erdogan στην Κωνσταντινούπολη σήμερα το πρωί.
«Σήμερα αποτράπηκε το πραξικόπημα, ωστόσο δε μπορούμε να πούμε ότι η απειλή έχει φύγει», ανέφερε ο Isik, προσθέτοντας ότι «αυτός είναι ο λόγος αγαπητοί Κωνσταντινουπολίτες που σας ζητάμε να παρακολουθείτε στενά κάθε δήλωση του κ. Προέδρου και να μείνετε στις πλατείες μέχρι να σας πει ο κ. Πρόεδρος να επιστρέψετε σπίτια σας».
Ο Isik πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει γνωρίσει στο παρελθόν πολλά πραξικοπήματα, «ωστόσο δεν έχουμε ξαναδεί μία τέτοια κατάφωρη προδοσία, όπως αυτή η τελευταία απόπειρα», ενώ πρόσθεσε ότι ακόμα και ξένες δυνάμεις που είχαν επιτεθεί στη χώρα κατά το παρελθόν, δεν είχαν επιτεθεί ποτέ με βόμβες εναντίον του τουρκικού λαού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης