Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Φόβοι για sell-off στα χρηματιστήρια μετά και την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία

Bloomberg: Φόβοι για sell-off στα χρηματιστήρια μετά και την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία
Η πολιτική αναταραχή αφήνει εκτεθειμένη την οικονομία της Τουρκίας, η οποία εξαρτάται απόλυτα από τις εισροές κεφαλαίων, προκειμένου να διαχειριστεί τα ελλείμματά της.
Ανησυχία για την αντίδραση των επενδυτών στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, εκφράζουν οικονομικοί αναλυτές, που μίλησαν στο Bloomberg, καθώς εκτιμούν, ότι παρά την αποτυχία του, μπορεί να πλήξει τις αγορές.
Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της επενδυτικής εταιρείας Bel Air Investment Advisors LLC, Aaron Jett, «ένα από τα πράγματα που έχουμε προσέξει κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, είναι ότι η αγορά μπορεί να αντιδράσει πολύ γρήγορα και πολύ άσχημα σε ορισμένα γεγονότα».
«Όλα θα εξαρτηθούν από το άνοιγμα των futures της Wall Street τη Δευτέρα», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον αναλυτή στο Wells Fargo Investment Institute, Paul Christopher, η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία επιβεβαιώνει, ότι «οι αναδυόμενες αγορές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν έναν μεγάλο αριθμό οικονομικών και πολιτικών προκλήσεων». Ο αναλυτής της Miller Tabak & Co LLC εκτιμά από την πλευρά του, ότι «η απόπειρα πραξικοπήματος σαφώς προσφέρει στους επενδυτές μία καλή ευκαιρία, για να μην προχωρήσουν σε αγορές μετοχών».
Επιπλέον, η πολιτική αναταραχή αφήνει εκτεθειμένη την οικονομία της Τουρκίας, η οποία εξαρτάται απόλυτα από τις εισροές κεφαλαίων, προκειμένου να διαχειριστεί τα ελλείμματά της.
Το έλλειμμα της χώρας διαμορφώνεται μέχρι στιγμής στο 4,5% του ΑΕΠ από 4,4% που ήταν πέρσι.
Ο στρατηγικός αναλυτής αναδυόμενων αγορών στη Ecstrat Ltd, Emad Mostaque, είπε χαρακτηριστικά, ότι «ακόμη και εάν το πραξικόπημα απέτυχε, είναι μία καταστροφή για την Τουρκία, καθώς αυξάνει το premium κινδύνου σε πολιτικό επίπεδο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης