Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sky News: Είχε βγάλει selfie χαμογελαστός ο μακελάρης της Νίκαιας λίγο πριν τη φονική του επίθεση με το φορτηγό

Sky News: Είχε βγάλει selfie χαμογελαστός ο μακελάρης της Νίκαιας λίγο πριν τη φονική του επίθεση με το φορτηγό
Έστειλε, μάλιστα, τη selfie στον αδερφό του
O δολοφόνος με το φορτηγό Mohamed Bouhlel είχε στείλει μία φωτογραφία στην οποία γελούσε ανάμεσα στο πλήθος λίγο πριν εξαπολύσει τη μοιραία επίθεσή του στη Νίκαια, γράφει το Sky News.
Επίσης φέρεται να έστειλε ένα μήνυμα «συζητώντας για όπλα» πριν τη σφαγή στο γαλλικό θέρετρο.
Ο Γαλλοτυνήσιος σκότωσε 84 άτομα, εκ των οποίων τα 16 δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί, ενώ τραυμάτισε άλλους 200 ανθρώπους κάνοντας ζιγκ ζαγκ με το φορτηγό του για να προκαλέσει όσο περισσότερα θύματα μπορούσε, μέχρι να πυροβοληθεί θανάσιμα από την αστυνομία.
Ο αδερφός του υποστήριξε ότι του τηλεφώνησε ώρες πριν το τραγικό συμβάν και του έστειλε και μία selfie στην οποία εικονιζόταν ανάμεσα στο πλήθος.
«Την τελευταία μέρα είπε ότι ήταν στη Νίκαια μαζί με Ευρωπαίους φίλους του για την εθνική εορτή» συμπλήρωσε ο αδερφός του Jabeur Bouhlel, προσθέτοντας ότι «στη φωτογραφία έμοιαζε ευτυχισμένος και χαρούμενος και γελούσε πολύ».
Ο γεννημένος στην Τυνησία Mohamed Bouhlel που είχε ζήσει αρκετά στη νότια Γαλλία, πιστεύεται ότι είχε επισκεφτεί το μέρος δύο φορές τις δύο προηγούμενες μέρες πριν την τραγωδία.
Περίπου 85 άτομα παραμένουν στο νοσοκομείο και 18 – ανάμεσά τους κι ένα παιδί – δίνουν μάχη για τη ζωή.
Οι αρχές προσπαθούν να ανακαλύψουν αν έδρασε μόνος του, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Bernard Cazeneuve ανέφερε ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί τελευταία.
Αρκετοί από όσους ανακρίθηκαν, υποστήριξαν ότι ο Bouhlel έδειχνε σημάδια ότι ήταν θρήσκος, ωστόσο, συγγενείς του ανέφεραν πως κάπνιζε, έπινε και ποτέ δεν επισκεπτόταν ναούς.
Το Ισλαμικό Κράτος ανέφερε ότι ο Bouhlel ήταν ένας από τους στρατιώτες του.
Αλλά οι αρχές δεν έχουν βρει ακόμα αποδείξεις που να τον συνδέουν με το Ισλαμικό Κράτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης