Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Γαλλία ισχυρίζεται ότι υπάρχουν ερωτηματικά σχετικά με τον ρόλο της Τουρκίας στη μάχη κατά του ISIS

Reuters: Η Γαλλία ισχυρίζεται ότι υπάρχουν ερωτηματικά σχετικά με τον ρόλο της Τουρκίας στη μάχη κατά του ISIS
Τι δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Jean Marc Ayrault
O Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Jean Marc Ayrault είπε την Κυριακή 17/7 ότι υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν για το αν η Τουρκία είναι ένας βιώσιμος εταίρος στη μάχη κατά του ISIS, μεταδίδει το Reuters.
«Υπάρχουν ερωτηματικά για το αν η Τουρκία είναι μερικώς βιώσιμη, αλλά και υποψίες, ας είμαστε ειλικρινείς με αυτό» ανέφερε ο Ayrault στο τηλεοπτικό κανάλι France 3.
Kαι πρόσθεσε ότι θα θέσει το ζήτημα στη συνάντηση του συνασπισμού κατά του ISIS στην Ουάσινγκτον την προσεχή εβδομάδα.
Ένας Γάλλος αξιωματούχος υποστήριξε, πάντως, αργότερα ότι ο Ayrault δεν είχε πρόθεση να αμφισβητήσει τη βιωσιμότητα της Τουρκίας στη μάχη κατά του ISIS, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα παραμένει ένας καθοριστικός εταίρος για τον συνασπισμό.
«Η Τουρκία είναι μία μεγάλη χώρα, έχει στρατηγικό ρόλο, είναι μέλος του ΝΑΤΟ, το μεγαλύτερο σύνορο με τη Συρία, φιλοξενεί 2,5 εκ. πρόσφυγες και είναι ένας σύμμαχος» δήλωσε ο Ayrault στη συνέντευξη.
Την ίδια στιγμή οι υποστηρικτές του Erdogan παραμένουν συγκεντρωμένοι σε πλατείες και έξω από το παλάτι του μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα που στοίχισε τη ζωή σε 265 ανθρώπους και δημιούργησε προσδοκίες για μία βίαιη καταστολή των αντιφρονούντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης