Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters:Ο Putin μπορεί να συναντηθεί με τον Erdogan τον Αύγουστο του 2016

Reuters:Ο Putin μπορεί να συναντηθεί με τον Erdogan τον Αύγουστο του 2016
Οι δύο ηγέτες μίλησαν τηλεφωνικά
Ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, και ο Τούρκος ηγέτης, Recep Tayyip Erdogan, μπορεί να συναντηθούν τον Αύγουστο του 2016, όπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
Ο Putin συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο πρόεδρο και εξέφρασε την ελπίδα οι Ρώσοι τουρίστες να τυγχάνουν προστασίας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της Παρασκευής 15/7 στην Τουρκία, ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του την Κυριακή 17/7.
Η ανακοίνωση αποκάλυψε επίσης ότι οι δύο ηγέτες σύντομα θα συναντηθούν από κοντά.
Παρά τη συμφωνία του περασμένου μήνα για τη συνέχιση της διμερούς συνεργασίας, οι σχέσεις ανάμεσα στο Κρεμλίνο και τον Ερντογάν παραμένουν τεταμένες εξαιτίας της συριακής κρίσης και της κατάρριψης του ρώσικου μαχητικού αεροσκάφους από την Τουρκία τον Νοέμβριο του 2015.
Ο Erdogan ζήτησε συγνώμη από τον Putin τον Ιούνιο του 2016 για την κατάρριψη του αεροπλάνου που είχε ως συνέπεια να επιβάλλει το Κρεμλίνο περιορισμούς στο εμπόριο με την Τουρκία.
Το Κρεμλίνο ανέφερε την Κυριακή 17/7 ότι ο Putin μίλησε τηλεφωνικά με τον Erdogan μετά την απόπειρα ανατροπής του με το πραξικόπημα της Παρασκευής, τις επιθέσεις στα κεντρικά της Άγκυρας και την κατάληψη της γέφυρας στην Κωνσταντινούπολη από στρατιωτικούς.
Συγκεκριμένα, ο Putin είπε στον Erdogan ότι η Ρωσία βρίσκει τις αντισυνταγματικές και βίαιες πράξεις απαράδεκτες και ελπίζει για την αποκατάσταση της τάξης και της σταθερότητας στην Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης