Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έως και 8 δισ. δολ. θα μειωθούν τα συνολικά έσοδα των επενδυτικών τραπεζών το 2016, λόγω Brexit

Έως και 8 δισ. δολ. θα μειωθούν τα συνολικά έσοδα των επενδυτικών τραπεζών το 2016, λόγω Brexit
Τα έσοδα των επενδυτικών τραπεζών θα φτάσουν τα 204 δισ. δολ. το 2016, από 212 δισ. δολ. που αρχικά είχε προβλεφθεί
Έως και 8 δισ. δολ. αναμένεται να μειωθούν τα συνολικά έσοδα των επενδυτικών τραπεζών το τρέχον έτος, λόγω της αβεβαιότητας που έχει αποφέρει το επικείμενο Brexit, αναφέρει η έκθεση της Boston Consulting Group που δημοσιοποιεί το Bloomberg.
Ειδικότερα, τα έσοδα από παροχή υπηρεσιών, συγχωνεύσεις, πωλήσεις ομολόγων κλπ των επενδυτικών τραπεζών ανά τον κόσμο θα φτάσουν τα 204 δισ. δολ. το 2016, από 212 δισ. δολ. που αρχικά είχε προβλεφθεί.
Αναφέρεται πως σε σχέση με το 2015 η πτώση φτάνει ακόμα και τα 24 δισ. δολ., καθώς τα συνολικά έσοδα για το περσινό έτος είχαν αναρριχηθεί στα 228 δισ. δολ.
Η δραστηριότητα που θα πληγεί καίρια, σύμφωνα με την έρευνα, είναι οι συγχωνεύσεις και εξαγορές (M&A) στην ευρωπαϊκή αγορά, με την πτώση μάλιστα να φτάνει ακόμα και το 60%!
«Το Brexit θα επηρεάσει αρνητικά τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές για τα κέρδη των επενδυτικών τραπεζών, εξαιτίας της μειωμένης εμπιστοσύνης των επιχειρήσεων, αλλά και τα μακροπρόθεσμες, λόγω της αναστάτωσης που θα επικρατήσει από την αλλαγή στρατηγικής τους (των επιχειρήσεων)».
Η έκθεση διαπιστώνει επίσης ότι από την επικειμένη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. οι ευρωπαϊκές εταιρείες που εδρεύουν στο Λονδίνο θα αυξήσουν τις συνολικές κεφαλαιακές τους απαιτήσεις, έως και 40 δισ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι το ήμισυ του όγκου τω συναλλαγών στην αγορά της βρετανικής πρωτεύουσας σχετίζεται με την Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης