Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Δεν αποδεικνύεται εμπλοκή της Σ. Αραβίας στην 11η Σεπτεμβρίου, αναφέρει ο Λευκός Οίκος

ΗΠΑ: Δεν αποδεικνύεται εμπλοκή της Σ. Αραβίας στην 11η Σεπτεμβρίου, αναφέρει ο Λευκός Οίκος
Ο γερουσιαστής Bob Graham, ο οποίος και προήδρευσε της Επιτροπής που ανέλαβε την έρευνα, δηλώνει «απόλυτα ικανοποιημένος» με τα αποτελέσματα
(upd) Ο Λευκός Οίκος δήλωσε πως η 28σέλιδη έκθεση που παραδόθηκε δεν αποδεικνύει κάποια εμπλοκή της Σ. Αραβίας στο τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπετεμβρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. 

Στο Κογκρέσο παραδόθηκε σήμερα 15/7 η 28σέλιδη έκθεση του Λευκού Οίκου, σχετικά με τα στοιχεία που αποδείκνυαν εμπλοκή της Σαουδικής Αραβίας στο άνευ προηγουμένου τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Στα ντοκουμέντα περιλαμβάνονται πληροφορίες σχετικά με τις πηγές ξένης στήριξης προς κάποιους από τους αεροπειρατές της 11ης Σεπτεμβρίου, την στιγμή που αυτοί βρίσκονταν στις ΗΠΑ.
Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά πρακτορεία, τα έγγραφα θα δημοσιοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ο γερουσιαστής Bob Graham, ο οποίος και προήδρευσε της Επιτροπής που ανέλαβε την έρευνα, δηλώνει «απόλυτα ικανοποιημένος» με τα αποτελέσματα.
Αναφέρεται πως η Σ. Αραβία αποτελεί παραδοσιακός σύμμαχος των ΗΠΑ, αν και τον τελευταίο καιρό οι σχέσεις τους είναι λίγο τεταμένες, λόγω του «ανοίγματος» της Ουάσινγκτον προς το Ιράν.
Οποιαδήποτε εμπλοκή του Ριάντ στη μοιραία 11/9 θα δημιουργήσει ένα μη αναστρέψιμο ρήγμα στις σχέσεις τους.
Θυμίζουμε ότι την αξέχαστη ημέρα 11ης Σεπτεμβρίου εκδηλώθηκαν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον στόχων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σε τέσσερα πολιτικά αεροσκάφη εκδηλώθηκε αεροπειρατεία, με τα τρία από αυτά να οδηγούνται από τους αεροπειρατές στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και το Πεντάγωνο (δεν προσέκρουσε πάνω στο κτίριο), και το τέταρτο να συντρίβεται σε ανοικτό χώρο.
Οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν λίγη ώρα μετά τις συγκρούσεις των αεροσκαφών επάνω τους, παρασύροντας στο θάνατο συνολικά 2.973 ανθρώπους, με άλλους 24 να παραμένουν αγνοούμενοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης