Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Τρόμος» μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών: Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τα «χτυπήματα» με οχήματα

«Τρόμος» μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών: Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τα «χτυπήματα» με οχήματα
Σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Βελγίου, Andre Jacob, κανείς δεν μπορεί να αποτρέψει τέτοιες επιθέσεις
Μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία με τη... βοήθεια ενός απλού φορτηγού οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν λάβει ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό μήνυμα: κανείς δεν μπορεί να σταματήσει και να αποτρέψει τρομοκρατικές επιθέσεις που γίνονται με απλά οχήματα.
«Έχουμε προχωρήσει σε μια νέα εποχή», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Manuel Valls προσθέτονας ότι «Και η Γαλλία θα πρέπει να ζει με την τρομοκρατία».
Την ίδια στιγμή, ο Βέλγος ομόλογος του Charles Michel, δήλωσε στις Βρυξέλλες -όπου δέχθηκαν χτυπήματα από το ISIS τον Μάρτιο- «Δεν υπάρχει μηδενικός κίνδυνος».
«Τώρα, είμαστε αντιμέτωποι με ένα διαφορετικό τρόπο... επιχειρήσεων», είπε στη βελγική πρωτεύουσα η οποία, όπως και η Γαλλία, εξακολουθεί να είναι σε κατάσταση υψηλού συναγερμού με τον στρατό αλλά και βαριά οπλισμένη αστυνομία να κυκλοφορεί στους δρόμους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το Βέλγιο έχει προβλέψει αυτούς τους κινδύνους και είναι έτοιμο να προστατέψει τις δικές του εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική γιορτή την επόμενη Πέμπτη.
Ένας 31χρονος με βαρύ ποινικό μητρώο και την ίδια στιγμή άγνωστος στους οργανισμούς καταπολέμησης της τρομοκρατίας, οδήγησε ένα νοικιασμένο φορτηγό για 2 χλμ στο σημείο όπου οι εορταστικές εκδηλώεις για την εθνική γιορτή της Γαλλίας βρίσκονται στο αποκορυφωμά τους με χιλιάδες ανθρώπους να γλεντούν και να βλέπουν τα πυροτεχνήματα.
«Τι μπορείτε να κάνετε ενάντια σε αυτό;» δήλωσε στο Reuters ο Andre Jacob πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Βελγίου.
«Είναι αδύνατο να το αποτρέψει κάποιος.
Ακόμα κι αν υπήρχαν ενδείξεις» είπε ο ίδιος.

Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ τη Δευτέρα

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το BBC, έπειτα από αίτημα της Γαλλίας οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.
Επί τάπητος θα τεθεί η μάχη κατά της τρομοκρατίας μετά τη νέα πραγματικότητα που προκαλούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις με απλά οχήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης