Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια, Trump και Clinton συμφωνούν πως οι ΗΠΑ βρίσκονται σε πόλεμο

Μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια, Trump και Clinton συμφωνούν πως οι ΗΠΑ βρίσκονται σε πόλεμο
«Πρόκειται για πόλεμο», είπε ο Donald Trump, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο FOX
Μετά την πολύνεκρη, τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια, Donald Trump και Hillary Clinton συμφωνούν πως οι ΗΠΑ βρίσκονται σε πόλεμο, αναφέρει το αμερικανικό MarketWatch, με αφορμή τις σχετικές δηλώσεις των υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ.
Πιο συγκεκριμένα, ο Trump, υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, δήλωσε ότι επιθυμεί οι ΗΠΑ να κηρύξουν τον πόλεμο στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS (Ισλαμικό Κράτος), ενώ η Clinton, υποψήφια των Δημοκρατικών, κάλεσε σε μεγαλύτερη συνεργασία, ιδίως σε επίπεδο συγκέντρωσης πληροφοριών.
«Πρόκειται για πόλεμο», είπε ο Donald Trump, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο FOX, με αφορμή την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 84 ανθρώπους.
Αν και η ISIS δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση -τουλάχιστον προς το παρόν- ερωτηθείς, σχετικά με το αν θα επιθυμούσε οι ΗΠΑ να κηρύξουν τον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατική οργάνωση, ο Trump απάντησε θετικά.
Από την πλευρά της, η Clinton, που μίλησε στο CNN, σχολίασε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε πόλεμο με τους ακραίους τζιχαντιστές και τόνισε ότι θα επικεντρωθεί στο ζήτημα της συγκέντρωσης πληροφοριών και θα δουλέψει μαζί με τους συμμάχους της χώρας για να καταπολεμηθούν αυτοί που «πατούν το γκάζι του ριζοσπαστικού τζιχαντισμού στο διαδίκτυο».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης