Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Γιατί οι τρομοκράτες συνεχίζουν να «πετυχαίνουν» στη Γαλλία;

Bloomberg: Γιατί οι τρομοκράτες συνεχίζουν να «πετυχαίνουν» στη Γαλλία;
Οι Γάλλοι που ασχολούνταν με την παρακολούθηση και τη συλλογή πληροφοριών είναι μόλις 2.700, ένας αριθμός πραγματικά ελάχιστος
Από τις 16 τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν γίνει στη Δύση το τρέχον έτος, οι 5 συνέβησαν επί γαλλικού εδάφους.
Η τελευταία κόστισε τη ζωή σε 84 άτομα, ενώ άλλα 50 παλεύουν αυτή τη στιγμή για τη ζωή τους.
Εύλογα λοιπόν το Bloomberg αναρωτιέται γιατί οι τρομοκράτες επιλέγουν τη Γαλλία και μάλιστα τις περισσότερες φορές «πετυχαίνουν»;
Το αποικιακό παρελθόν της χώρας στη Βόρεια Αφρική αλλά και η αποτυχία να εντάξει στην κοινωνία της τους μετανάστες, την καθιστούν αυτόματα στόχο.
Επίσης, η συνεχής απομόνωση και περιθωριοποίηση του μουσουλμανικού πληθυσμού στο εσωτερικό της χώρας δημιουργεί ένα εκρηκτικό κλίμα και πολλούς… υποψήφιους τρομοκράτες.
Ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα, όπως επισημαίνει και το Bloomberg, για την κυβέρνηση του Francois Hollande, είναι η τεράστια έλλειψη αστυνόμευσης.
Τα τρομοκρατικά χτυπήματα που έλαβαν χώρα το 2015 στο Παρίσι είχαν προβλεφθεί επιτυχώς από τις Μυστικές Υπηρεσίες όχι μόνο της Γαλλίας, ενώ υπήρχαν και πληροφορίες ακόμα και για ορισμένους ύποπτους.
Παρόλα αυτά όμως, τίποτα δεν μπόρεσε να αποφευχθεί.
Μάλιστα, το δημοσίευμα παραθέτει και το παράδειγμα των μακελάρηδων του Νοέμβρη 2015, μερικοί εκ των οποίων είχαν έρθει από την Συρία, τη χώρα – έδρα των τζιχαντιστών, είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από τις γαλλικές Αρχές αλλά τελικά κατάφεραν το στόχο τους.
Αναφέρεται πως στην παραπάνω περίπτωση η Άγκυρα είχε προειδοποιήσει πολλές φορές τις γαλλικές Αρχές για τις κινήσεις των μακελάρηδων.
Μιλώντας με τη γλώσσα των αριθμών, οι Γάλλοι που ασχολούνταν με την παρακολούθηση και τη συλλογή πληροφοριών είναι μόλις 2.700, ένας αριθμός πραγματικά ελάχιστος.
Το Bloomberg επισημαίνει πως οι «υποψήφιοι τρομοκράτες» που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε γαλλικές φυλακές είναι πάνω από 200.000, όταν οι επίλεκτες Υπηρεσίες για την μετέπειτα ζωή τους, μετά την αποφυλάκιση τους, είναι μόλις 114.
Επισημαίνεται πως το 60% των έγκλειστων στις γαλλικές φυλακές είναι μουσουλμάνοι…

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης