Τελευταία Νέα
Διεθνή

La Libre Belgique: Η τρομοκρατία μπορεί να χτυπήσει οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή

La Libre Belgique: Η τρομοκρατία μπορεί να χτυπήσει οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή
«Ειρωνεία της μοίρας», η πανηγυρική δήλωση του Fr. Hollande σχετικά με την αποτελεσματικότητα των αντιτρομοκρατικών μέτρων
«Η τρομοκρατία μπορεί να χτυπήσει οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή», αναφέρει η βελγική εφημερίδα «La Libre Belgique», στον απόηχο της νέας, πολύνεκρης τραγωδίας στη Νίκαια.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande, χαρακτήρισε την επίθεση «τρομοκρατικής φύσης», με τη βελγική εφημερίδα να εκτιμά ότι ο κόσμος πρέπει να αντιληφθεί αυτή την επίθεση ως προειδοποίηση.
Όπως επισημαίνει η Libre «η αιματηρή επίθεση έχει τεράστιο συμβολικό χαρακτήρα», καθώς οι τρομοκράτες χτύπησαν στη Γαλλία στις 14 Ιουλίου, ημέρα εθνικής εορτής της χώρας, αμέσως μετά τα εορταστικά πυροτεχνήματα.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ως «ειρωνεία της μοίρας», η πανηγυρική δήλωση του Francois Hollande σχετικά με την αποτελεσματικότητα των αντιτρομοκρατικών μέτρων.
Μάλιστα, η Γαλλία ήταν έτοιμη να άρει το καθεστώς έκτακτης ανάγκης στα τέλη του τρέχοντος μήνα.
Πάντως, η βελγική εφημερίδα σημειώνει ότι ήταν γνωστό πως η Γαλλία βρισκόταν υπό απειλή: πολλά σχέδια για επιθέσεις έχουν αποτραπεί τόσο στο σπίτι, όσο και στο εξωτερικό.
«Η επίθεση στη Νίκαια υπενθυμίζει στον κόσμο ότι η τρομοκρατία θα έχει πάντα τη δυνατότητα να χτυπάει ξαφνικά», συμπεραίνει η εφημερίδα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης