Τελευταία Νέα
Διεθνή

Irish Independent: Ιδιαίτερης συμβολικής σημασίας το χτύπημα στη Νίκαια - Πλήγμα στο γαλλικό πνεύμα

Irish Independent: Ιδιαίτερης συμβολικής σημασίας το χτύπημα στη Νίκαια - Πλήγμα στο γαλλικό πνεύμα
Την ημέρα του εορτασμού της ειρήνης, η τρομοκρατία χτύπησε τη Γαλλία
Ιδιαίτερης συμβολικής σημασίας κρίνει η ιρλανδική εφημερίδα Irish Independent ότι ήταν το χτύπημα στη Νίκαια ανήμερα της γαλλικής εθνικής εορτής.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, αν και οι ρίζες της ημέρας αυτής βασίζονται στη βία της Επανάστασης, η εθνική επέτειος έχει στόχο να συμβολίζει την ειρήνη.
Ως εκ τούτου, η επιλογή του εορτασμού της Ημέρας της Βαστίλης για την τρομοκρατική επίθεση αποτελεί στην ουσία σκόπιμη επίθεση στο πνεύμα της Γαλλίας.
Στη χώρα μόλις ολοκληρώθηκε η επιτυχημένη διοργάνωση του Euro 2016, όπου η μόνη απειλή για την ασφάλεια ήταν τελικά ο χουλιγκανισμός.
Η Γαλλία επικεντρώθηκε στην επιτυχή λειτουργία της ασφάλειας, εξασφαλίζοντας ότι δεν υπήρξε αναστάτωση, ενώ βρισκόταν στο διεθνές προσκήνιο.
Η βάναυση επίθεση στη Νίκαια χθες το βράδυ, θα υπενθυμίσει άμεσα στους γάλλους πολίτες την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία βρισκόταν η χώρα μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο.
«Αν υπήρχε κάποια αντίληψη ότι η ζωή είχε επιστρέψει στο φυσιολογικό τώρα θα σβηστεί από το μυαλό των ανθρώπων», κατέληξε η ιρλανδική εφημερίδα.
 

 

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης