Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την αποστολή επιπλέον στρατιωτών στο Ιράκ εξετάζουν οι ΗΠΑ - Στόχος η δραστική αντιμετώπιση των τζιχαντιστών

tags :
Την αποστολή επιπλέον στρατιωτών στο Ιράκ εξετάζουν οι ΗΠΑ - Στόχος η δραστική αντιμετώπιση των τζιχαντιστών
Ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Κεντρικής Διοίκησης απέφυγε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το εν λόγω ζήτημα
Την αποστολή επιπλέον στρατιωτών στο Ιράκ εξετάζουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της Στρατιωτικής Κεντρικής Διοίκησης, Joseph Votel, παρά το γεγονός ότι μόλις πριν τρεις μέρες ανακοινώθηκε η αύξηση των στρατευμάτων στη χώρα της Μέσης Ανατολής κατά 560 άτομα.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του που παραχώρησε την Πέμπτη (14/7) στη Βαγδάτη, «καθώς συνεχίζουμε την επιχείρηση, θεωρώ ότι θα χρειαστεί να ζητήσουμε την αύξηση των στρατευμάτων», αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθεί σε κάποιο συγκεκριμένο αριθμό.
Παράλληλά, ο Votel, ο οποίος εποπτεύει τις αμερικανικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή, διευκρίνισε ότι ο ακριβής αριθμός των επιπλέον στρατιωτών βρίσκεται υπό συζήτηση, ενώ πρόσθεσε ότι παραμένει άγνωστο πότε θα κατατεθεί το εν λόγω αίτημα στην κυβέρνηση.
«Προσπαθούμε να προσαρμόσουμε τα αιτήματά μας με συγκεκριμένους στόχους που επιθυμούμε να επιτύχουμε επί του εδάφους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Να σημειώσουμε ότι οι εν λόγω κινήσεις γίνονται με στόχο να ενισχυθούν οι ιρακινές δυνάμεις στη μάχη που δίνουνε για την ανακατάληψη της Μοσούλης, η οποία αποτελεί βασικό προπύργιο των τζιχαντιστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης