Τελευταία Νέα
Διεθνή

Haldane (BoE): Το Ηνωμένο Βασίλειο χρειάζεται ισχυρή τόνωση της νομισματικής πολιτικής τον Αύγουστο

Haldane (BoE): Το Ηνωμένο Βασίλειο χρειάζεται ισχυρή τόνωση της νομισματικής πολιτικής τον Αύγουστο
Ο Haldane είπε, ότι η κεντρική τράπεζα χρειάζεται να καταλήξει στη συνεδρίαση της στις 4 Αυγούστου σε μια "δέσμη μέτρων που θα συμπληρώνουν αμοιβαία την νομισματική πολιτική". 
Η Τράπεζα της Αγγλίας θα πρέπει να ενεργήσει "χωρίς καθυστέρηση και δυναμικά" για την τόνωση της οικονομίας και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης, δήλωσε σήμερα 15 Ιουλίου 2016 ο επικεφαλής οικονομολόγος της BoE, Andrew Haldane.
Στην πρώτη του δήλωση μετά το δημοψήφισμα, ο Haldane είπε, ότι η κεντρική τράπεζα χρειάζεται να καταλήξει στη συνεδρίαση της στις 4 Αυγούστου σε μια "δέσμη μέτρων που θα συμπληρώνουν αμοιβαία την νομισματική πολιτική".
"Αυτή η νομισματική απάντηση, αν είναι να στηρίξει τις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη, χρειάζεται νομίζω να παραδοθεί έγκαιρα, καθώς και δυναμικά" είπε και τόνισε ότι "με το αμέσως, εννοώ τον επόμενο μήνα".
Ωστόσο ο Haldane δεν έδωσε καμία λεπτομέρεια σχετικά με τα μέτρα αυτά.
Ο Haldane είπε, ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα σφάλει αν ανταποκριθεί πολύ επιθετικά, λόγω των πιθανών αμφιβολιών για την αποτελεσματικότητα της νομισματικής πολιτικής στην τόνωση της ζήτησης, όταν τα Βρετανικα επιτόκια βρίσκονται ήδη κοντά στο μηδέν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η οικονομία της Βρετανίας αναμένεται να επιβραδύνει σημαντικά κατά τα επόμενα τρίμηνα, αλλά δεν προβλέπει καμίασυντριβή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης