Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με την επικεφαλής της κυβέρνησης της Σκωτίας η πρώτη συνάντηση της May - Θα συζητήσουν για το Brexit

Με την επικεφαλής της κυβέρνησης της Σκωτίας η πρώτη συνάντηση της May - Θα συζητήσουν για το Brexit
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας μεταβαίνει σήμερα 15 Ιουλίου 2016 στο Εδιμβούργο, για να συζητήσουν με τη Sturgeon τις επιπτώσεις του Brexit για τη Σκωτία.
Η επικεφαλής της κυβέρνησης της Σκωτίας Nicola Sturgeon θα είναι η πρώτη ηγέτης που θα συναντήσει η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας Theresa May.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας μεταβαίνει σήμερα 15 Ιουλίου 2016 στο Εδιμβούργο, για να συζητήσουν με τη Sturgeon τις επιπτώσεις του Brexit για τη Σκωτία, η οποία στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου ψήφισε υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ.
Η απόφαση της May να επισκεφθεί την Sturgeon σε λιγότερο από 48 ώρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, υπογραμμίζει την αποφασιστικότητά της να κρατήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο τη Σκωτία, όπου μετά το αποτέλεσμα για το Brexit αναβίωσε το ζήτημα της ανεξαρτησίας.
Η Sturgeon τονίζει όπου σταθεί και όπου βρεθεί, ότι οι Σκωτσέζοι δεν πρέπει να συρθούν εκτός ΕΕ παρά τη θέλησή τους και ότι θα διερευνήσει όλες τις επιλογές, για να μην συμβεί αυτό, συμπεριλαμβανομένου ενός δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η May σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο της πριν από την επίσκεψη, αναφέρει, ότι "πιστεύω με όλη την καρδιά μου στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον πολύτιμο δεσμό ανάμεσα στην Αγγλία, τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία".
Προσθέτει δε, ότι "η επίσκεψη στη Σκωτία είναι η πρώτη μου ως πρωθυπουργός και έρχομαι εδώ, για να δείξω τη δέσμευσή μου για τη διατήρηση αυτής της ειδικής ένωσης, που έχει αντέξει για αιώνες".
Η May κατέστησε σαφές, ότι είναι ριζικά αντίθετη με την ιδέα της απόσχισης της Σκωτίας, λέγοντας κατά την πρώτη της ομιλία ως πρωθυπουργός την Τετάρτη, ότι η λέξη "ενωτικός" είναι πολύ σημαντική γι 'αυτήν.
Η Sturgeon δήλωσε την Τετάρτη, ότι ήθελε να συναντήσει την May, για να μπορέσει η κυβέρνηση της Σκωτίας να διερευνήσει τις δυνατότητες για την ίδια να παραμείνει στην ΕΕ, ως κεντρικό μέρος των συνολικών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ με τους όρους της εξόδου της Βρετανίας.
Έχει επίσης επανειλημμένα δηλώσει, ότι η Σκωτία θα πρέπει να είναι σε θέση να διεξάγει συνομιλίες με τους ομολόγους της ΕΕ και ήδη συναντήθηκε με αρκετούς ηγέτες της ΕΕ στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης της εκεί μέρες μετά το δημοψήφισμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης