Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στην Νίκαια της Γαλλίας με 84 νεκρούς και 52 σοβαρά τραυματίες

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στην Νίκαια της Γαλλίας με 84 νεκρούς και 52 σοβαρά τραυματίες
Συγκλονιστικές οι σκηνές φρίκης στην Γαλλία με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες
(upd21) Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη φονική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 84 ανθρώπους στη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη γαλλική εθνική εορτή της 14ης Ιουλίου στη Νίκαια που συνδέεται με την τζιχαντιστική οργάνωση.
"Το πρόσωπο που πραγματοποίησε την επιχείρηση στη Νίκαια της Γαλλίας ήταν ένας από τους στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους.
Έφερε σε πέρας την επιχείρηση ως απάντηση στις εκκλήσεις για να γίνουν στόχοι οι υπήκοοι των χωρών του συνασπισμου που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος".
Το μακελειό άνευ προηγουμένου πραγματοποιήθηκε λίγους μήνες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.
Oδηγός φορτηγού από την Τυνησία, κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Ημέρας της Βαστίλης παρέσυρε και σκότωσε 84 πολίτες (σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας) ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 200, εκ των οποίων οι 52 πολύ σοβαρά.
Ο δράστης αυτού του πρωτοφανούς μακελειού ήταν Γάλλος πολίτης, με καταγωγή από την Τυνησία, πιθανότατα ο Mohamed Lahouaiej Bouhlel, σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί. 
Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ ο 31χρονος δράστης ήταν γνωστός στην αστυνομία για αδικήματα του κοινού ποινικού κώδικα, ενώ δεν φέρεται να είχε απασχολήσει τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες.
Αστυνομικές αρχές έχουν παραταχθεί σχεδόν σε όλη την περιοχή της Νίκαιας αλλά και οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες.
Κατά τον έλεγχο του φορτηγού βρέθηκαν, όπλα, χειροβομβίδες και πυρομαχικά, ωστόσο αποδείχθηκε στη συνέχεια ότι ήταν ψεύτικα. 
Ο πρόεδρος της Γαλλίας F. Hollande επιβεβαίωσε ότι η φρίκη στην Νίκαια της Γαλλίας ήταν τρομοκρατικό χτύπημα και για τον λόγο αυτό παρέτεινε άλλους 3 μήνες έως τις 26 Οκτωβρίου του 2016 τα μέτρα έκτακτης ανάγκης σε όλη την χώρα.
Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη της γαλλικής Ριβιέρας Νίκαια αργά το βράδυ της Πέμπτης 14 Ιουλίου του 2016, όταν ένα φορτηγό όργωσε τα πλήθη κατά την διάρκεια επίδειξης πυροτεχνημάτων στην εθνική εορτή Ημέρα της Βαστίλης της Γαλλίας.
Οδηγός φορτηγού οδήγησε στην περίφημη Promenade des Anglais στην παραλία της Νίκαιας, σπέρνοντας τον θάνατο.
Πολλά ακρωτηριασμένα σώματα και δεκάδες νεκροί και τραυματίες συνθέτουν το σκηνικό φρίκης στην Νίκαια της Γαλλίας.
Σχεδόν ακριβώς πριν από οκτώ μήνες το Ισλαμικό Κράτος είχε σκοτώσει 130 άτομα στο Παρίσι.

Τουλάχιστον 200 οι τραυματίες από το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια – Οι 52 σε κρίσιμη κατάσταση

Τουλάχιστον 200 είναι τελικά οι τραυματίες από το φρικιαστικό χτύπημα χθες το βράδυ στη Νίκαια, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα της Γαλλίας.
Ο αξιωματούχος τόνισε ότι από τους παραπάνω, οι 52 βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των νεκρών.
Τα θύματα της άνανδρης επίθεσης φτάνουν προς το παρόν τα 84, με τα περισσότερα από αυτά να έχουν ταυτοποιηθεί.
Δυστυχώς, ανάμεσα τους βρίσκονται τουλάχιστον 10 παιδιά και έφηβοι.
Αφού επισήμανε τις διώξεις που έχουν ασκηθεί από τη γαλλική Δικαιοσύνη, ο Γενικός Εισαγγελέας έκανε γνωστό πως στο μοιραίο φορτηγό του μακελάρη βρέθηκαν παροπλισμένες χειροβομβίδες και πολλά ψεύτικα όπλα.
Επίσης, σημείωσε πως η γυναίκα του δράστη, ο οποίος είχε και τρία μικρά παιδιά, βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό κράτηση.
Τέλος, ευχαρίστησε τις γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας και τους γιατρούς που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και ανταποκρίθηκαν άμεσα, αλλά και τους απλούς πολίτες, οι οποίοι έδειξαν πρωτοφανή αλληλεγγύη στους συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών.

Τουλάχιστον 50 οι σοβαρά τραυματίες από το χτύπημα στη Νίκαια – Hollande: Κατάπτυστη η επίθεση

Τουλάχιστον 50 είναι οι τραυματίες που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση μετά από το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια, ανέφερε πριν από λίγο ο Francois Hollande, γεγονός που ενδέχεται να αυξήσει ακόμα περισσότερο τον αριθμό των νεκρών, από τους 84 που είναι τώρα.
Ο Γάλλος Πρόεδρος δήλωσε πως όλος ο γαλλικός λαός πρέπει να δείξει αλληλεγγύη και να μοιραστεί τον πόνο που νιώθουν οι συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών, ενώ χαρακτήρισε «κατάπτυστη» την επίθεση.
Επίσης, έκανε γνωστό ότι πολλά από τα θύματα της επίθεσης ήταν μικρά παιδιά αλλά και μη Γάλλοι πολίτες.



Οι αστυνομικοί γάζωσαν με σφαίρες το φορτηγό που σκόρπισε τον θάνατο


Το χρονικό της φρίκης

Ένα φορτηγό στην κυριολεξία έπεσε μέσα στο πλήθος παρασύροντας για μεγάλη απόσταση πολλούς πολίτες, προκαλώντας δεκάδες νεκρούς και τραυματίες. 
Ο
οδηγός του φορτηγού είναι νεκρός και ότι αντιμετωπίζεται το περιστατικό ως επίθεση προς το παρόν.
Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες ο δρόμος ήταν γεμάτος πτώματα, διαμελισμένα σώματα και αίμα.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε μετά το περιστατικό, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.
"Ο πρόεδρος έχει ενημερωθεί για την κατάσταση στη Νίκαια της Γαλλίας και η ομάδα εθνικής ασφάλειας του θα τον ενημερώσει, ανάλογα με την περίπτωση», δήλωσε ο Ned Τιμή, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.
O D. Trump ο υποψήφιος για την θέση του προέδρου των ΗΠΑ δήλωσε ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.
Το BBC ανέφερε ότι οι πυροβολισμοί είχαν ανταλλαγεί μεταξύ της αστυνομίας και των επιβαινόντων του φορτηγού, αλλά αυτά δεν επιβεβαιώθηκαν. 
Με βάση τα video άνθρωποι έτρεχαν
στους δρόμους σε κατάσταση πανικού μετά το περιστατικό.
Το CNN είπε ότι είχε μιλήσει με έναν μάρτυρα, που προσδιορίζονται ως Αμερικανός ο οποίος δήλωσε ότι είδε το φορτηγό να διεμβολίζει το πλήθος.
Ο μάρτυρας είπε ότι ο οδηγός σκοτώθηκε από ανθρώπους.
Ο μάρτυρας είπε ότι υπήρχε μόνο ένα άτομο στο φορτηγό.

• Η επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας, άρχισε όταν ένας οδηγός φορτηγού πυροβόλησε αρχικά στο πλήθος και στη συνέχεια οδήγησε για 2 χιλιόμετρα κατά μήκος του πεζοδρόμου της Boulevard des Anglais, στον κεντρικό δρόμο της Νίκαιας.
Η
αστυνομία ανακάλυψε αργότερα πυροβόλα όπλα, εκρηκτικά και χειροβομβίδες στο φορτηγό.
• Πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι υπήρχε ένα άτομο στο φορτηγό, τον οποίο και σκότωσε η αστυνομία. • Μάρτυρας Tony Molina είπε ότι είδε 70-100 ασθενοφόρα και άλλα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

«Τρόμος» μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών: Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τα «χτυπήματα» με οχήματα

Μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία με τη... βοήθεια ενός απλού φορτηγού οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν λάβει ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό μήνυμα: κανείς δεν μπορεί να σταματήσει και να αποτρέψει τρομοκρατικές επιθέσεις που γίνονται με απλά οχήματα.
«Έχουμε προχωρήσει σε μια νέα εποχή», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Manuel Valls προσθέτονας ότι «Και η Γαλλία θα πρέπει να ζει με την τρομοκρατία».
Την ίδια στιγμή, ο Βέλγος ομόλογος του Charles Michel, δήλωσε στις Βρυξέλλες -όπου δέχθηκαν χτυπήματα από το ISIS τον Μάρτιο- «Δεν υπάρχει μηδενικός κίνδυνος».
«Τώρα, είμαστε αντιμέτωποι με ένα διαφορετικό τρόπο... επιχειρήσεων», είπε στη βελγική πρωτεύουσα η οποία, όπως και η Γαλλία, εξακολουθεί να είναι σε κατάσταση υψηλού συναγερμού με τον στρατό αλλά και βαριά οπλισμένη αστυνομία να κυκλοφορεί στους δρόμους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το Βέλγιο έχει προβλέψει αυτούς τους κινδύνους και είναι έτοιμο να προστατέψει τις δικές του εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική γιορτή την επόμενη Πέμπτη.
Ένας 31χρονος με βαρύ ποινικό μητρώο και την ίδια στιγμή άγνωστος στους οργανισμούς καταπολέμησης της τρομοκρατίας, οδήγησε ένα νοικιασμένο φορτηγό για 2 χλμ στο σημείο όπου οι εορταστικές εκδηλώεις για την εθνική γιορτή της Γαλλίας βρίσκονται στο αποκορυφωμά τους με χιλιάδες ανθρώπους να γλεντούν και να βλέπουν τα πυροτεχνήματα.
«Τι μπορείτε να κάνετε ενάντια σε αυτό;» δήλωσε στο Reuters ο Andre Jacob πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Βελγίου.
«Είναι αδύνατο να το αποτρέψει κάποιος.
Ακόμα κι αν υπήρχαν ενδείξεις» είπε ο ίδιος.

Hollande: Η φρίκη στην Νίκαια είναι αναμφισβήτητα «τρομοκρατικής φύσεως» - Παρατείνεται 3 μήνες η έκτακτη ανάγκη


Ο Γάλλος πρόεδρος F. Hollande (Φρανσουά Ολάντ) δήλωσε ότι η επίθεση της Πέμπτης 14 Ιουλίου του 2016 στη νότια πόλη της Νίκαιας ήταν σαφώς μια «τρομοκρατική» επίθεση και ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε από την προηγούμενη επίθεση στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο, θα πρέπει να παραταθεί για άλλους τρεις μήνες, μέχρι τις 26 Οκτωβρίου του 2016.
Μιλώντας μετά από μια έκτακτη συνεδρίαση στις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 15/7 ο Hollande δήλωσε τουλάχιστον 77 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια επίθεση στην οποία ο δράστης οδήγησε ένα μεγάλο φορτηγό με μεγάλη ταχύτητα παρασύροντας δεκάδες πολίτες που παρακολουθούσαν μια επίδειξη πυροτεχνημάτων στην εθνική Ημέρα της Βαστίλης.
"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τον τρομοκρατικό χαρακτήρα αυτής της επίθεσης με την πιο ακραία μορφή βίας" δήλωσε ο Holande.

Merkel: Η Γερμανία μαζί με τη Γαλλία θα καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία, θα κερδίσουμε

Η Καγκελάριος της Γερμανίας έσπευσε όπως και πολλοί άλλοι ηγέτες κρατών να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στη Γαλλία και το λαό της.
Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας, με τους ηγέτες κρατών να δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στη Γαλλία.
Ανάμεσά τους η Καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel, η οποία σε μία πρώτη αντίδραση δήλωσε:
"Η Γερμανία μαζί με τη Γαλλία θα καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία, θα κερδίσουμε".
"Η Γερμανία στέκεται στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας στο πλευρό της Γαλλίας, ενωμένοι.
Είμαι πεπεισμένη ότι, παρ 'όλες τις δυσκολίες, θα κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα."

Politico: Ο Ομπάμα καταδικάζει την τρομακτική επίθεση στην Νίκαια της Γαλλίας

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπ. Ομπάμα καταδίκασε την τρομακτική τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία αναφέρει το Politico.
Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα την Πέμπτη το βράδυ 14 Ιούυλίου του 2016 εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στην Νίκαια της Γαλλίας.
«Εκ μέρους του αμερικανικού λαού, καταδικάζω απερίφραστα αυτό που φαίνεται να είναι μια τρομακτική τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας, στην οποία σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν δεκάδες αθώοι πολίτες», δήλωσε ο Ομπάμα σε ανακοίνωσή του.
"Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην Γαλλία, η παλαιότερη σύμμαχος μας, καθώς πρέπει να ανακάμψει από αυτή την επίθεση.

Trudeau (Καναδάς): Τα τρομοκρατικά χτυπήματα πλέον δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά

Τα θερμά του συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη του Καναδά προς τη Γαλλία εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας, Justin Trudeau.
Μετά το φρικιαστικό τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια, από το οποίο έχουν χάσει προς το παρόν τη ζωή του 84 άτομα ενώ πάνω από 100 είναι τραυματίες (εκ των οποίων οι 18 σε σοβαρή κατάσταση), ο κ.Trudeau δήλωσε πως η Οτάβα θα κάνει ότι περνά από το χέρι της για να βοηθήσει τη Γαλλία σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.
Στη συνέχεια επισήμανε πως δυστυχώς τέτοια γεγονότα δεν είναι πλέον μεμονωμένα περιστασιακά, κάτι που αναγκάζει τη χώρα του και τους Συμμάχους της να εντείνουν τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, σε όλες της τις μορφές.

Gauck (Γερμανία): Μια επίθεση κατά της Γαλλίας είναι επίθεση κατά του ελεύθερου κόσμου

«Μια επίθεση εναντίον της Γαλλίας αποτελεί και επίθεση εναντίον του συνόλου του ελεύθερου κόσμου», ανέφερε σε μήνυμα του ο Πρόεδρος της Γερμανίας, Joachim Gauck, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του στον Γάλλο πρόεδρο Francois Hollande για την πολύνεκρη επίθεση στη Νίκαια.
«Η σκέψη μου και η συμπάθειά μου βρίσκονται αυτές τις δύσκολες ώρες με τα θύματα, τους συγγενείς τους και όλους τους συμπατριώτες σας» υποστήριξε ο πρόεδρος της Γερμανίας.
«Η φρίκη για την επίθεση στη Νίκαια δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια.
Όλες οι σκέψεις μας βρίσκονται με τους Γάλλους φίλους μας», έγραψε από την πλευρά του στο λογαριασμό του στο Twitter ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Steffen Seibert.
Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι «το υπουργείο, η γερμανική πρεσβεία στο Παρίσι και το γενικό προξενείο στη Μασσαλία βρίσκονται σε στενή και συνεχή επικοινωνία με τις γαλλικές αρχές προκειμένου να διαπιστώσουν εάν έχουν πληγεί Γερμανοί».

Medvedev (πρωθυπουργός Ρωσίας): Ευρώπη και Ασία πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους κατά της τρομοκρατίας

Την θέση ότι Ευρώπη και Ασία πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατία διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Dmitri Medvedev.
«Οι τρομοκράτες και οι χορηγοί τους καταλαβαίνουν μόνο τη γλώσσα της ισχύος.
Αυτή πρέπει να χρησιμοποιήσουμε» είπε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια της Γαλλίας.
«Εκφράζω τα βαθύτερα συλλυπητήρια μου στη Γαλλία και σε όσους υπέφεραν από αυτήν την ειδεχθή τρομοκρατική πράξη καθώς και στις οικογένειες των θυμάτων» ανέφερε ο Medvedev.

Erdogan: Καταδικάζουμε έντονα την απάνθρωπη τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια

Την απερίφραστη καταδίκη του, αναφορικά με το φρικιαστικό τρομοκρατική χτύπημα στη Νίκαια της Γαλλίας, εξέφρασε πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Tayyip Erdogan, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για μία αποφασιστική αντιτρομοκρατική δράση από όλες τις πλευρές.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Erdogan, «καταδικάζω έντονα την απάνθρωπη τρομοκρατική επίθεση που έγινε κατά τη διάρκεια εορτασμών της Εθνικής Ημέρας της Γαλλίας», υπογραμμίζοντας ότι «ως χώρα που έχει εκτεθεί σε πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις, κατανοούμε πλήρων τη Γαλλία».
Ο τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι «η βάρβαρη επίθεση στη Νίκαια ανέδειξε και πάλι την ανάγκη για μία αποφασιστική και συνεπής αντιτρομοκρατική κίνηση», προσθέτοντας ότι όσοι διατηρούν «διστακτική» στάση απέναντι στην τρομοκρατία, θα πρέπει να λαμβάνουν διδάγματα από αυτή την επίθεση.
«Αυτοί οι βάρβαροι δεν έχουν καμία θέση στη Γη, και ούτε θα έπρεπε να έχουν», υπογράμμισε ο Erdogan, διευκρινίζοντας ότι «είμαστε όλοι μάρτυρες ότι για τους τρομοκράτες δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία, τη Γαλλία, το Ιράκ, το Βέλγιο, ή τη Σαουδική Αραβία και την Αμερική».
Παράλληλα, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του προς τις οικογένειες των θυμάτων, ενώ παράλληλα ευχήθηκε και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

D. Tusk: Τραγικό παράδοξο ότι οι άνθρωποι γιόρταζαν στην Νίκαια της Γαλλίας την ισότητα και την αδελφοσύνη

Συγκλονισμένος δηλώνει ο Donald Tusk ο πρόεδρος του ευρωπαικού συμβουλίου για την φρίκη στην Νίκαια της Γαλλιάς που πάνω από 73 άνρθωποι βρήκαν φρικτό θάνατο και πάνω από 120 τραυματίστηκαν όταν οδηγός φορτηγού στην κυριολεξία όργωσε τα πλήθη σε πεζόδρομο.
Κατά τον Tusk το τραγικό παράδοξο είναι ότι οι άνθρωποι γιορτάζουν την ελευθερία, την ισότητα και την αδελφοσύνη στην Νίκαια της Γαλλίας.

ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στα θύματα και στους τραυματίες

Δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στους τουλάχιστον 84 νεκρούς και περισσότερους από 100 τραυματίες της επίθεσης στη Νίκαια της Γαλλίας αναφέρουν κύκλοι του υπ.Εξωτερικών.
Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών, καταδικάζει τη βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια.
«Η καρδιά και οι σκέψεις μας βρίσκονται στους πολίτες της Νίκαιας.
Τις δύσκολες αυτές στιγμές είμαστε όλοι Γάλλοι» υπογραμμίζει το υπουργείο Εξωτερικών.

O δράστης του μακελειού στη Νίκαια 
O 31χρονος Mohamad Lahouaiej Bouhlel είναι ο δράστης του μακελειού στη Νίκαια της Γαλλίας, που στέρησε τη ζωή σε 84 ανθρώπους.
Ο Mohamad ταυτοποιήθηκε από την ταυτότητα που βρήκαν στην καμπίνα του φορτηγού.
Ήταν από την πόλη Μσάκεν της Τυνησίας την οποία είχε επισκεφθεί για τελευταία φορά πριν από τέσσερα χρόνια, δήλωσαν σήμερα τυνησιακές πηγές ασφαλείας.

Σύμφωνα με τη Le Monde, ο δράστης ήταν οδηγός βαρέων οχημάτων και πρόσφατα είχε συλληφθεί γιατί είχε εμπλακεί σε καυγά στον δρόμο.
Επισημαίνεται ότι η σύζυγος του Mohamad ανακρίνεται από τις γαλλικές αρχές.


Το χρονοδιάγραμμα των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στην Γαλλία:

-22 Δεκεμβρίου, 2014: Ένας άνδρας φωνάζοντας "Allahu Akbar" σκότωσε ένα πολίτη.
-7 έως 9 Ιανουαρίου του 2015: Πολλαπλές επιθέσεις στο Παρίσι αφήσαν 17 νεκρούς, στην σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo.
-3 Φεβρουαρίου 2015: Υπήρξε επίθεση με μαχαίρι, τραυματίστηκαν αλλά δεν σκοτώθηκαν...
-26 Ιουνίου του 2015: Ένας άνδρας αποκεφαλίστηκε σε μια βιομηχανική εγκατάσταση κοντά στην Λυών και άλλοι δύο τραυματίστηκαν.
-21 Αυγούστου του 2015: Ένας άνδρας που έφερε όπλο σε τρένο μεταξύ Άμστερνταμ και Παρισιού, τραυμάτισε 3 πολίτες. 
Ο τρομοκράτης εξουδετερώθηκε από τους επιβάτες.
-13 Νοεμβρίου του 2015: Πολλαπλές επιθέσεις μέσα και γύρω από το Παρίσι αφήνουν 130 νεκρούς, μεταξύ των οποίων στην αίθουσα συναυλιών Bataclan.
-13 Ιουνίου 2016: Με μαχαίρι άνθρωπος σκοτώνει δύο αστυνομικούς δυτικά του Παρισιού. Ο άνδρας πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία.
 -14 Ιουλίου του 2016: Ένας άνδρας οδηγεί ένα φορτηγό παρασύροντας πλήθος πολιτών στη Νίκαια, σκοτώνοντας τουλάχιστον 80 ανθρώπους και τραυματίζοντας εκατοντάδες.
Ο δράστης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία.



Το φορτηγό με τον οποίο ο τρομοκράτης θέρισε δεκάδες πολίτες
160713_SLATEST_NiceFrance_truck

Το φορτηγό του δράστη ελέγχεται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία

Emergency services help an injured victim.





A body is seen on the ground after at least 30 people were killed in the southern French town of Nice when a truck ran into a crowd celebrating the Bastille Day national holiday

nice france map

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης