Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Lagarde προειδοποιεί ότι το ΔΝΤ θα υποβαθμίσει τις προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία

tags :
Η Lagarde προειδοποιεί ότι το ΔΝΤ θα υποβαθμίσει τις προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία
Ο μεγαλύτερος παγκόσμιος κίνδυνος είναι η… αποφυγή της παγκοσμιοποίησης, σύμφωνα με τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ
Την ερχόμενη εβδομάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείου (ΔΝΤ) ενδέχεται να προχωρήσει σε υποβάθμιση των εκτιμήσεων του για την παγκόσμια οικονομία, προειδοποίησε σήμερα, Τετάρτη 14 Ιουλίου, η Γενική Διευθύντρια του Ταμείου, Christine Lagarde.
Η ίδια ανέδειξε ως τον μεγαλύτερο παγκόσμιο κίνδυνο την αποφυγή της παγκοσμιοποίησης, δηλαδή, σύμφωνα με την ίδια την απόρριψη της διεθνούς συνεργασίας, ωστόσο παραδέχτηκε ότι η παγκοσμιοποίηση έχει αφήσει πίσω πολλούς ανθρώπους.
Μάλιστα, εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για την ενίσχυση του «λαϊκισμού» και των «δυνάμεων του απομονωτισμού», που διαφάνηκαν, όπως είπε, ιδίως από την ψήφο των Βρετανών υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit).
«Δε χρειαζόμαστε την ψήφο υπέρ του Brexit για να καταλάβουμε ότι η χαμηλή ανάπτυξη, η αύξηση της ανισότητας και η έλλειψη εργασιών, σε συνδυασμό με τους κοινωνικούς και γεωπολιτικούς κινδύνους έχουν πυροδοτήσει την άνοδο του λαϊκισμού και τις δυνάμεις του απομονωτισμού», είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης