Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Ο Em. Macron εκφράζει αυτό που πολλοί Γάλλοι αισθάνονται

Handelsblatt: Ο Em. Macron εκφράζει αυτό που πολλοί Γάλλοι αισθάνονται
Ο Macron αλλάζει το προεκλογικό παιχνίδι στη Γαλλία
Το σχέδιο του ιδρυτή του κινήματος En Marche, Emmanuel Macron, θα μπορούσε να έχει επιτυχία, εκτιμά η γερμανική, οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Macron εκφράζει αυτό που πολλοί Γάλλοι αισθάνονται, καθώς μιλάει ρεαλιστικά για την κατάσταση των πραγμάτων σε μια χώρα με τεράστιες δυνατότητες, αλλά ναρκισσιστικές πολιτικές που την έχουν παραλύσει, μιας ελίτ προσκολλημένης στο παρελθόν.
Η γερμανική εφημερίδα πιστεύει ότι οι Γάλλοι δε θα συνεχίσουν να υφίστανται τις τελετουργίες της Αριστεράς και της Δεξιάς για πολύ ακόμα, μιας τελετουργίας που κερδίζει χρόνο, χωρίς να πετυχαίνει τίποτα.
Από την πλευρά του, ο Macron απαιτεί από τους πολιτικούς να αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα, ενώ τάσσεται και υπέρ της Ευρώπης.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η προεκλογική εκστρατεία στη Γαλλία θα είναι διαφορετική αυτή τη φορά, απρόβλεπτη, ακόμη και αν ο ίδιος έχει μόνο μια μικρή πιθανότητα να κερδίσει.
Αυτό που πρέπει να προσφέρει τώρα είναι λύσεις, τονίζει η Handelsblatt, ο ρόλος του ανθρώπου που είναι απλώς η φωνή του λαού μπορεί να διατηρηθεί για έναν-δυο μήνες, όμως μετά θα πρέπει να πει τι πραγματικά θέλει. 

Τι μετέδιδε νωρίτερα το BankingNews.gr:

«Βγήκαν τα μαχαίρια» στη γαλλική κυβέρνηση - Ο Hollande απειλεί με «καρατόμηση» τον Macron
Σαφές μήνυμα στον υπουργό Οικονομίας E. Macron να σεβαστεί την κυβέρνηση, χωρίς προσωπικές και προεδρικές φιλοδοξίες, έστειλε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande.
Σε διαφορετική περίπτωση, θα τεθεί εκτός κυβέρνησης, όπως ξεκαθάρισε ο Γάλλος Πρόεδρος.
«Ο σεβασμός σ' αυτούς τους κανόνες σημαίνει παραμονή στην κυβέρνηση, ο μη σεβασμός σημαίνει μη παραμονή σ' αυτήν», δήλωσε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.

Στις 4 Ιουλίου το BankingNews.gr έγραφε:

Γαλλία: Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο υποψηφιότητας στης προεδρικές εκλογές του 2017 ο Ε. Macron
Το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, άφησε ανοιχτό ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Emmanuel Macron, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε σε διάσκεψη όπου παρευρέθηκε την Κυριακή (3/7), τονίζοντας παράλληλα ότι οι εκλογές του 2017 αναμένεται να καθορίσουν τη θέση της Γαλλίας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας για τις εκλογές, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν αποκλείω ποτέ τίποτα», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να ειπωθεί κάτι οριστικό.
Οι εν λόγω δηλώσεις του Macron έρχονται να φουντώσουν τις σχετικές φήμες που επικρατούν γύρω από το όνομα του, από τον περασμένο Απρίλιο, όταν και αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του κόμμα, όντας στην παρούσα φάση ένας από του πιο δημοφιλείς πολιτικούς στη χώρα.
Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, στόχος του νέου πολιτικού κινήματος, του οποίου ηγείται, αποτελεί η ύπαρξη μίας εναλλακτικής λύσης για τους ψηφοφόρους της χώρας πέραν από το κλασσικό δίπολο δεξιάς-αριστεράς επιθυμώντας παράλληλα μία πιο «προοδευτική» και «φιλοευρωπαϊκή» κατεύθυνση.
Παράλληλα, ο γάλλος υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι οι εκλογές του Απριλίου του 2017 θα αποτελούν «μία μεγάλη συζήτηση για το θέμα της Ευρώπης», διευκρινίζοντας ότι θα διακυβεύονται το μέλλον της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και τα σχέδια επανασχεδιασμού της ΕΕ.
Σημειώνουμε ότι οι εκλογές αναμένεται να έχουν και δεύτερο γύρο, το Μάιο του ερχόμενου έτους, στον οποίο οι δημοσκοπήσεις εκτιμούν ότι θα βρίσκεται ο νυν πρόεδρος της χώρας, Francois Hollande.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης