Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μειώνει τον αριθμό πτήσεων προς τη Μ. Βρετανία η Delta Airlines, λόγω Brexit

Μειώνει τον αριθμό πτήσεων προς τη Μ. Βρετανία η Delta Airlines, λόγω Brexit
Η αμερικανική αεροπορική ανέφερε ότι η πτώση της στερλίνας έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τα έσοδά της
Την πρόθεσή της να μειώσει τις πτήσεις της από και προς τη Μεγάλη Βρετανία κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, εξέφρασε σήμερα (14/7) η αμερικανική αεροπορική εταιρία, Delta Airlines, λόγω του αποτελέσματος στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η εταιρία σε ανακοίνωσή της, η τεράστια πτώση που έχει υποστεί η στερλίνα, έχει οδηγήσει στην υπερβολικά μεγάλη μείωση των τιμών για τις σχετικές πτήσεις, γεγονός που έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τα έσοδά της.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Delta να εξαγγείλει τη μείωση των διαθέσιμων πτήσεων προς το Ηνωμένο Βασίλειο κατά -6%, σε ότι αφορά την ερχόμενη χειμερινή περίοδο, κίνηση στην οποία είχε προβεί και στο παρελθόν απέναντι στη Ρωσία και τη Βραζιλία, όταν η ισοτιμία των νομισμάτων τους είχε σημειώσει πτώση.
Υπολογίζεται ότι οι διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών έχει κοστίσει στην εταιρία περίπου 65 εκατ. δολ. αναφορικά με το β΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, καταφέρνοντας ωστόσο να σημειώσει άνοδο +9% στα προσαρμοσμένα κέρδη της, λόγω της εξοικονόμησης στα καύσιμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης