Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αύξηση κεφαλαίου εξετάζει η UniCredit - «Δεν είναι αρκετές οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων»

Αύξηση κεφαλαίου εξετάζει η UniCredit - «Δεν είναι αρκετές οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων»
Ο πρόεδρος της UniCredit επισήμανε ότι η ΕΚΤ ίσως δεν κρίνει επαρκή τα 1,1 δισ. ευρώ που εισέπραξε από τις πωλήσεις ποσοστών σε θυγατρικές
Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα προχωρήσει πιθανότατα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας UniCredit, καθώς, όπως δήλωσε σήμερα 14 Ιουλίου του 2016 ο πρόεδρος της Gieseppe Vita, οι πρόσφατες πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων ίσως δεν είναι αρκετές.
Ειδικότερα, ο κ. Vita, στο περιθώριο εκδήλωσης στη Ρώμη, επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ίσως δεν κρίνει επαρκή τα 1,1 δισ. ευρώ που εισέπραξε από τις πωλήσεις η UniCredit, κάτι που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε αύξηση κεφαλαίου.
Επίσης, εξέφρασε την υποστήριξη του και στον νέο CEO της ιταλικής τράπεζας, τον Jean-Pierre Mustier, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του το τέλος του περασμένου Ιουνίου.
Θυμίζουμε πως η UniCredit προχώρησε, μέσα στην εβδομάδα, σε πωλήσεις μέρους του μεριδίου που κατέχει σε άλλες θυγατρικές τράπεζες.
Εξηγώντας, πούλησε το 10% του μεριδίου που κατέχει στην Bank Pekao, έναντι 749 εκατ. ευρώ.
Η ιταλική τράπεζα διέθετε μέχρι πρότινος πλειοψηφικό μερίδιο 50,3% στην Bank Pekao.
Νωρίτερα από αυτό, η ιταλική τράπεζα ανακοίνωσε την πώληση του 10% των μετοχών της θυγατρικής της τράπεζας FinecoBank SpA, έναντι 328 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης