Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η JP Morgan θα χορηγήσει δάνειο - γέφυρα 7 δισ. για την αγορά των NPLs της Monte dei Paschi

Η JP Morgan θα χορηγήσει δάνειο - γέφυρα 7 δισ. για την αγορά των NPLs της Monte dei Paschi
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Monte dei Paschi αναμένεται να πουλήσει NPLs ύψους 26,6 δισ. ευρώ στο «όχημα», το οποίο θα χρηματοδοτήσει την αγορά μέσω πώλησης ομολόγων
Έτοιμη να χορηγήσει δάνειο - γέφυρα ύψους 7 δισ. ευρώ στο «όχημα» που θα προχωρήσει στην αγορά των μη εξυπηρετούμενων δανεπίων της ιταλικής τράπεζας Monte dei Paschi, εμφανίζεται η αμερικανική τράπεζα JP Morgan. 
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Il Messaggero», η Monte dei Paschi αναμένεται να πουλήσει NPLs ύψους 26,6 δισ. ευρώ στο «όχημα», το οποίο θα χρηματοδοτήσει την αγορά μέσω πώλησης ομολόγων, υποστηριζόμενων από τα bad loans. 
Το Ταμείο Διάσωσης «Άτλας» θα αγοράσει το μερίδιο υψηλού ρίσκου των νέων ομολόγων, ενώ η ανώτερη μερίδα τους, αξίας 7 δισεκ. ευρώ, θα ωφεληθεί από την κρατική εγγύηση, η οποία χρειάζεται 4-6 μήνες για να δοθεί.
Η Il Messaggero ανέφερε ότι τα δάνεια, την αξία των οποίων η Monte dei Paschi έχει μειώσει κατά 63,3%, θα πουληθούν με έκπτωση 70%, οδηγώντας σε ένα κεφαλαιακό έλλειμμα 4 δισεκ. ευρώ.
Το δάνειο - γέφυρα της JP Morgan θα επιτρέψει να προχωρήσει αυτή η συναλλαγή, όπως τονίζεται, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές. 
Προς το παρόν JP Morgan και Monte dei Paschi αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.
Η μετοχή της Monte dei Paschi ενισχύεται 4% στα 0,34 ευρώ. 
Οι σύμβουλοι της ιταλικής τράπεζας, UBS και Citigroup, έχουν έρθει σε επαφή με περίπου 15 διεθνείς τράπεζες, οι οποίες εξετάζουν το ενδεχόμενο να λάβουν μέρος στην ανακεφαλαιοποίησης της Monte dei Paschi, όπως αναφέρει το δημοσίευμα. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης