Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (ΓΓ ΝΑΤΟ): Δεν υπήρξε συγκερασμός απόψεων στη συνάντηση με τη Ρωσία

tags :
Stoltenberg (ΓΓ ΝΑΤΟ): Δεν υπήρξε συγκερασμός απόψεων στη συνάντηση με τη Ρωσία
Ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας τόνισε ότι η συνάντηση ήταν χρήσιμη «για την ανταλλαγή απόψεων»
Άκαρπη κρίθηκε η συνάντηση ανάμεσα σε Ρωσία και ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (13/7), σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας, Jens Stoltenberg, καθώς δεν υπήρξε κάποια συμφωνία αναφορικά με το ζήτημα της Ουκρανίας.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Stoltenberg σε συνέντευξη τύπου μετά τη συνάντηση, «δεν υπήρξε συγκερασμός απόψεων σήμερα, ωστόσο και οι δύο πλευρές ξεκαθάρισαν τις θέσεις τους», τονίζοντας παρόλαυτα ότι η συνάντηση ήταν χρήσιμη «για την ανταλλαγή απόψεων».
«Συζητήσαμε ορισμένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα σχετικά με την ασφάλεια της Ευρώ-Ατλαντικής περιοχής, γεγονός που δείχνει τη σημασία ενός συμβουλίου ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία», πρόσθεσε ο ΓΓ της Συμμαχίας, για την οποία υπογράμμισε ότι διατηρεί τη στήριξή της απέναντι στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η Ρωσία κατέθεσε μία πρόταση αναφορικά με την ασφάλεια του εναέριου χώρου στη Βαλτική, χαιρετίζοντας την πρόθεση της Μόσχας να μειώσει τον κίνδυνο στην ευρύτερη περιοχή.
Αναφορικά με την επιπλέον αποστολή στρατευμάτων στις χώρες-μέλη της ανατολικής Ευρώπης, ο Stoltenberg επανέλαβε ότι μία τέτοια κίνηση καταδεικνύει τους ισχυρούς δεσμούς της Συμμαχίας και στέλνει ένα μήνυμα προς όλους ότι ενδεχόμενη επίθεση κατά μία χώρας θα θεωρηθεί επίθεση εναντίον ολόκληρης της συμμαχίας.
Υπενθυμίζουμε ότι κύριο «αγκάθι» ανάμεσα στις δύο πλευρές παραμένει η προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, την οποία το ΝΑΤΟ έχει χαρακτηρίσει ως παράνομη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης