Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 29 τραυματίες από μπαράζ επιθέσεων σε Βαγδάτη και Μοσούλη

tags :
Ιράκ: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 29 τραυματίες από μπαράζ επιθέσεων σε Βαγδάτη και Μοσούλη
Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται 4 στρατιώτες καθώς και ένας δημοσιογράφος
Τουλάχιστον δέκα νεκροί, ανάμεσά τους τέσσερις στρατιώτες και ένας δημοσιογράφος, καθώς και 29 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός των πολλαπλών βομβιστικών επιθέσεων που έπληξαν τις προηγούμενες ώρες διάφορες περιοχές του Ιράκ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αρχές ασφαλείας της χώρας.
Συγκεκριμένα, μία σειρά βομβιστικών επιθέσεων που έλαβαν χώρα στη νότια πλευρά της Βαγδάτης, είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο πέντε ανθρώπων, και τον τραυματισμό ακόμα 19 ατόμων, ενώ μία ακόμα επίθεση στη βόρεια πλευρά της πόλης αφαίρεσε τη ζωή τεσσάρων στρατιωτών και τραυμάτισε άλλους εννέα.
Παράλληλα, το Παρατηρητήριο Δημοσιογραφικών Ελευθεριών ανακοίνωσε ότι ο φωτορεπόρτερ Ali Mahmoud, του τηλεοπτικού δικτύου al-Qadir έχασε τη ζωή του λόγω επίθεσης με ρουκέτα που σημειώθηκε στη νότα πλευρά της Μοσούλης, ενώ ένας ακόμα δημοσιογράφος φέρεται να είναι τραυματίες.
Μέχρι στιγμής καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη των επιθέσεων, ωστόσο οι αρχές είναι σχεδόν βέβαιες ότι πρόκειται για δράση του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο το τελευταίο διάστημα έχει πραγματοποιήσει σωρεία πολύνεκρων επιθέσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης