Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hollande: Θα εντείνουμε τη συμβολή μας στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους

tags :
Hollande: Θα εντείνουμε τη συμβολή μας στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους
Η Γαλλία θα στείλει και άλλους στρατιώτες σε ρόλο συμβούλων των ιρακινών δυνάμεων είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Την θέση ότι η Γαλλία θα μπει πιο δυναμική στις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους διατύπωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande στον απόηχο των ανησυχιών και των πληροφοριών για επικείμενο χτύπημα κατά γαλλικών στόχων στην Τουρκία.
Σε δηλώσεις του ο Hollande υποστήριξε ότι η Γαλλία θα στείλει και άλλους στρατιώτες σε ρόλο συμβούλων των ιρακινών δυνάμεων στις επιχειρήσεις εναντίον του ISIS, ενώ θα αναπτύξει εκ νέου το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle στη Μέση Ανατολή το Φθινόπωρο.
«Θα εντείνουμε ακόμη περισσότερη τη συμβολή του στρατού ξηράς στην υποστήριξη των Ιρακινών εν όψει της επιχείρησης ανακατάληψης της Μοσούλης.
Η αεροναυτική δύναμη κρούσης του αεροπλανοφόρου Σαρλ ντε Γκολ θα αναπτυχθεί εκ νέου στο πλαίσιο της επιχείρησης Σαμάλ το Φθινόπωρο διότι πρέπει να πλήξουμε και να καταστρέψουμε αυτούς που μας επιτέθηκαν, εδώ, τον Ιανουάριο και τον Νοέμβριο του 2015»,  τόνισε σε ομιλία του στο υπουργείο Άμυνας, ο Hollande.
Σημειώνεται ότι περίπου 300 ως 400 Γάλλοι στρατιωτικοί εκπαιδεύουν Ιρακινούς στρατιώτες στη Βαγδάτη και Κούρδους Πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ, χωρίς να εμπλέκονται στις εχθροπραξίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης