Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα πτώση 4% του πετρελαίου λόγω υπερπροσφοράς και αποθεμάτων ΗΠΑ - Στα 46,41 δολ. το Brent

Νέα πτώση 4% του πετρελαίου λόγω υπερπροσφοράς και αποθεμάτων ΗΠΑ - Στα 46,41 δολ. το Brent
Το WTI εμφανίζει πτώση 5,31% την τελευταία εβδομάδα, με τα κέρδη του από την αρχή του τρέχοντος έτους να έχουν περιοριστεί σε 7,23%
Νέα μεγάλη πτώση 4% κατέγραψαν οι διεθνείς τιμές πετρελαίου την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016, μετά την ανακοίνωση της μείωσης των αποθεμάτων αργού πετρελαίου των ΗΠΑ λιγότερο από το αναμενόμενο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 2,5 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε, έναντι εκτιμήσεων της αγοράς για αποκλιμάκωσή τους κατά 3 εκατ. βαρέλια.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν πτωτικά μεταξύ άλλων λόγω προειδοποιήσεων του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA) ότι η παγκόσμια υπερπροσφορά πετρελαίου απειλεί την ανάκαμψη των τιμών του «μαύρου χρυσού».
Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου (ΣΜΕ, future) Σεπτεμβρίου 2016 επί του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων UK ICE Futures Europe του Λονδίνου υποχώρησε κατά 4,25% ή κατά 2,06 δολάρια ΗΠΑ, για να περιοριστεί σε 46,41 δολάρια ανά βαρέλι, με χαμηλότερη τιμή ημέρας τα 46,09 δολάρια.
Την τελευταία εβδομάδα, το Brent παρουσιάζει πτώση 4,98%, ενώ έχει περιορίσει τα κέρδη του από την αρχή του έτους σε 9,08%.
Αντίστοιχη πτώση 3,97% ή 1,86 δολαρίων κατέγραψε η τιμή του future Αυγούστου 2016 επί του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ, West Texas Intermediate (WTI), στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX, για να περιοριστεί σε 44,94 δολάρια ανά βαρέλι έχοντας καταγράψει χαμηλότερη ενδοσυνεδριακή τιμή τα 44,56 δολάρια.
Το WTI εμφανίζει πτώση 5,31% την τελευταία εβδομάδα, με τα κέρδη του από την αρχή του τρέχοντος έτους να έχουν περιοριστεί σε 7,23%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης