Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άκαμπτη η θέση του Tusk: Η Ε.Ε. δεν πρέπει να αφήσει τη Βρετανία να επωφεληθεί από το Brexit

Άκαμπτη η θέση του Tusk: Η Ε.Ε. δεν πρέπει να αφήσει τη Βρετανία να επωφεληθεί από το Brexit
Τα σχόλια του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Polityka προοικονομούν πως οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα είναι δύσκολες
Σκληρή και άκαμπτη θέση για το ζήτημα του Brexit φέρεται να διατηρεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, με βάση τις νέες δηλώσεις του, σε πολωνική εφημερίδα, που είδαν σήμερα, Τετάρτη 13 Ιουλίου, το φως της δημοσιότητας.
Ειδικότερα, ο Tusk τόνισε πως η Ε.Ε. δε θα πρέπει να επιτρέψει στη Βρετανία να έχει όφελος από την απόφασής της να αποχωρήσει από την ένωση, καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ενέπνεε και άλλα κράτη-μέλη να ακολουθήσουν το βρετανικό παράδειγμα.
Τα σχόλια του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Polityka προοικονομούν πως οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα είναι δύσκολες.
«Κανείς δε θα πρέπει να… κοχλάζει με την επιθυμία να τιμωρήσει, να ταπεινώσει τους Βρετανούς για ό, τι μας έχουν κάνει», σημείωσε, βέβαια, ο ίδιος, ωστόσο, τόνισε πως «αν και δε μπορούμε να κόψουμε κάθε δεσμό μαζί τους, εντούτοις, δε θα πρέπει να επιτρέψουμε να επωφεληθούν από το Brexit, καθώς αυτό θα είναι θανάσιμο για την Ε.Ε.».
Αξίζει να αναφερθεί, πάντως, ότι ο Donald Tusk απέστειλε σήμερα συγχαρητήρια επιστολή στην Theresa May, νέα πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, στην οποία σημειώνει ότι προσδοκά σε εποικοδομητική συνεργασία.



www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης