Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμυντική ένωση στην Ε.Ε. χωρίς το Ηνωμένο Βασίλειο επιδιώκει η Γερμανία μαζί με τη Γαλλία μετά το Brexit

Αμυντική ένωση στην Ε.Ε. χωρίς το Ηνωμένο Βασίλειο επιδιώκει η Γερμανία μαζί με τη Γαλλία μετά το Brexit
Σε πρώτη φάση, η Γερμανία επιδιώκει τη δημιουργία ευρωπαϊκού «πολιτικο-στρατιωτικού στρατηγείου», αλλά και τη δημιουργία ευρωπαϊκής υγειονομικής (στρατιωτικής) δύναμης
Ευρωπαϊκή αμυντική συνεργασία στην Ευρώπη δίχως να περιλαμβάνει το Ηνωμένο Βασίλειο, οραματίζεται τώρα η Γερμανία, μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit στο μοιραίο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016.
Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η Γερμανία και η Γαλλία προετοιμάζουν εγγύτερη αμυντική συνεργασία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναγνωρίζοντας το Brexit ως ευκαιρία για την προαγωγή της αμυντικής ένωσης, στην οποία παραδοσιακά η Βρετανία αντιτασσόταν με κάθε τρόπο.
Παρουσιάζοντας μια έκθεση για τη γερμανική πολιτική ασφαλείας την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016, η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Ursula von der Leyen, ανέφερε ότι η χώρα της μαζί με τη Γαλλία πρόκειται να ηγηθούν συζητήσεων με άλλες χώρες-μέλη της Ε.Ε., με στόχο να αναγνωρίσουν τη διάθεση των τελευταίων για κοινές αμυντικές δράσεις, με τον μακροπρόθεσμο στόχο της δημιουργίας κοινής ευρωπαϊκής ένωσης ασφάλειας και άμυνας.
Η Leyen κατηγόρησε το Ηνωμένο Βασίλειο, ότι στο παρελθόν έπραξε ότι μπορούσε για να «παραλύσει» αντίστοιχες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες, εμποδίζοντας την προαγωγή της πανευρωπαϊκής ένωσης στην ασφάλεια και στην εξωτερική πολιτική.
Η ίδια προτείνει τώρα τη δημιουργία ευρωπαϊκού «πολιτικο-στρατιωτικού στρατηγείου» με ευθύνη την παράταξη στρατιωτικών αποστολών της Ε.Ε., αλλά και τη δημιουργία ευρωπαϊκής υγειονομικής (στρατιωτικής) δύναμης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης