Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων από τη βάση του Ιντσιρλίκ απειλεί την Τουρκία το Βερολίνο

Με αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων από τη βάση του Ιντσιρλίκ απειλεί την Τουρκία το Βερολίνο
Το «ρήγμα» στις σχέσεις επήλθε μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου από το γερμανικό Κοινοβούλιο, βάσει του οποίου αναγνωρίζεται κι επίσημα η γενοκτονία των Αρμενίων
Με απόσυρση των στρατευμάτων από τη βάση του Ιντσιρλίκ απειλεί την Τουρκία το Βερολίνο, σε περίπτωση που δεν αρθεί η απόφαση της Άγκυρας για την απαγόρευση εισόδου των Γερμανών βουλευτών στη χώρα.
«Όταν η Βουλή δεν μπορεί να επισκεφθεί τον στρατό της, τότε δεν μπορεί ο στρατός να παραμένει εκεί, αυτό είναι σαφές.
Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις είναι κοινοβουλευτικός στρατός, επομένως τέτοιες επισκέψεις είναι απαραίτητες», ξεκαθάρισε ο Αντικαγκελάριος Sigmar Gabriel, μέσω δηλώσεων του στην εφημερίδα «Mitelldeutsche Zeitung».
Αναφέρεται πως το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας σχεδιάζει επίσημη αποστολή στο Ιντσιρλίκ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, παρά τις απαγορεύσεις της Άγκυρας.
Το «ρήγμα» στις σχέσεις επήλθε μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου από το γερμανικό Κοινοβούλιο, βάσει του οποίου αναγνωρίζεται κι επίσημα η γενοκτονία των Αρμενίων.
Αμέσως μετά, η Τουρκία ανακάλεσε τον πρέσβη της στο Βερολίνο, ενώ ο νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας, Binali Yildirim, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «γελοίο» (!).
Τον Απρίλιο του 1915, περίπου 1,5 εκατ. Αρμένιοι σφαγιάστηκαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία…

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης