Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επανεκκινούν στις 15/7 οι ειρηνευτικές συνομιλίες για την Υεμένη - Πιθανόν να μην παραστεί η κυβέρνηση

tags :
Επανεκκινούν στις 15/7 οι ειρηνευτικές συνομιλίες για την Υεμένη - Πιθανόν να μην παραστεί η κυβέρνηση
Οι κυβερνητικές δυνάμεις διαμαρτύρονται για την αθέτηση των δεσμεύσεων από πλευράς των ανταρτών Χούτι
Σε δεύτερο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών αναμένεται να εισέλθουν οι εμπλεκόμενες πλευρές του εμφυλίου στη Υεμένη, με τα πολιτικά κόμματα της χώρας ωστόσο να καλούν την κυβέρνηση να μην παραστεί στις συνομιλίες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αθέτηση των δεσμεύσεων από πλευράς ανταρτών.
Συγκεκριμένα, μέσω κοινής ανακοίνωσης που εξέδωσαν, τα εννέα κόμματα κάλεσαν την κυβέρνηση να μην παραστεί στις ειρηνευτικές συνομιλίες με την οργάνωση των Χούτι, καθώς η δεύτερη δεν έχει παραδώσει ορισμένες πόλεις που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της, όπως και είχε συμφωνηθεί.
«Οι Χούτι πρέπει να εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους σχετικά με την ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης, συμπεριλαμβανομένης της απελευθέρωσης κρατουμένων, τον τερματισμό πολιορκίας πόλεων και το άνοιγμα ασφαλών διαδρόμων», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.
Παρά το γεγονός ότι ο δεύτερος γύρος συνομιλιών αναμένεται να ξεκινήσει μόλις σε δύο μέρες στο Κουβέιτ, παραμένει άγνωστο ακόμα εάν η κυβέρνηση θα παραστεί σε αυτές, καθώς έχει ξεκαθαρίσει επανειλημμένα ότι βασική προϋπόθεση είναι η εκπλήρωση των δεσμεύσεων από τους Χούτι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης