Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση και το Brexit μείωσαν το εμπόριο της Κίνας τον Ιούνιο του 2016

Η παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση και το Brexit μείωσαν το εμπόριο της Κίνας τον Ιούνιο του 2016
Οι εξαγωγές της Κίνας μειώθηκαν κατά 4,8% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο και οι εισαγωγές μειώθηκαν επίσης 8,4% σε ετήσια βάση.
Οι εξαγωγές της Κίνας μειώθηκαν περισσότερο από ό, τι αναμενόταν τον Ιούνιο, λόγω της παγκόσμιας ζήτησης που παρέμεινε αδύναμη και της απόφασης της Βρετανίας να εγκαταλείψει την ΕΕ.
Παράλληλα, οι εισαγωγές μειώθηκαν επίσης περισσότερο από τις προβλέψεις, γεγονός που υποδηλώνει ότι η επίδραση των μέτρων για την τόνωση της ανάπτυξης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου μπορεί να ξεθωριάζει μετά τα ενθαρρυντικά μηνύματα του Μαΐου.
"Η αβεβαιότητα που προκαλεί το Brexit είναι πιθανό να επηρεάσει αρνητικά τη ζήτηση για τις εξαγωγές της Κίνας προς την ΕΕ, όπως είχε συμβεί το 2011-'12, όταν η ευρωπαϊκή κρίση χρέους είχε ενταθεί», αναφέρουν σε σημείωμά τους οι οικονομολόγοι της ΑΝΖ Raymond Yeung και Louis Lam.
Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 4,8% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο και συνολικά το α΄ εξάμηνο του 2016 μειώθηκαν κατά 7,7%, σύμφωνα με την Γενική Διεύθυνση Τελωνείων, η οποία αναφέρει ότι η οικονομία της Κίνας αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση προς τα κάτω και η εμπορική κατάσταση θα είναι σοβαρή φέτος.
Οι εισαγωγές μειώθηκαν επίσης 8,4% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο.
Αυτό οδήγησε σε εμπορικό πλεόνασμα ύψους 48,11 δισ. δολαρίων τον Ιούνιο, έναντι προβλέψεων για πλεόνασμα 46,64 δισ. δολαρίων και πλεονάσματος 49,98 δισ. δολαρίων τον Μάιο.
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, ανέμεναν οι εξαγωγές της Κίνας τον Ιούνιο να πέσουν έως 4,1%, κοντά στην πτώση του Μαΐου οι εισαγωγές να πέσουν 5%, μετά από μία πτώση 0,4% τον Μάιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης