Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η στερλίνα κερδίζει έδαφος αργά αλλά σταθερά στις αγορές - Στο 1,3227 έναντι του δολαρίου

Η στερλίνα κερδίζει έδαφος αργά αλλά σταθερά στις αγορές - Στο 1,3227 έναντι του δολαρίου
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η εκλογή της Theresa May στην πρωθυπουργία έχει μετριάσει την αβεβαιότητα, δίνοντας ώθηση στην στερλίνα.
Δυναμικά ξεκίνησε η σημερινή μέρα για την στερλίνα στις αγορές, με το βρετανικό νόμισμα να κερδίζει 0,7% έναντι του δολαρίου, για να υποχωρήσει λίγο αργότερα, καταγράφοντας ωστόσο κέρδη της τάξης του 0,2% έναντι του αμερικανικού νομίσματος.
Νωρίτερα το βρετανικό νόμισμα έφθασε το 1,3340 έναντι του δολαρίου, κάνοντας υψηλό δύο εβδομάδων.
Αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται στο 1.3227 έναντι του δολαρίου, τιμή που είναι μόλις κατά 3,3% πάνω από το χαμηλό που κατέγραψε μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, αλλά 11,1% κάτω από το επίπεδο που βρισκόταν πριν το δημοψήφισμα.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η εκλογή της Theresa May στην πρωθυπουργία έχει μετριάσει την αβεβαιότητα, που προκάλεσε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, δίνοντας ώθηση στην στερλίνα.
Το ενδιαφέρον της αγοράς θα επικεντρωθεί τώρα, στο ποιος θα αναλάβει τη θέση του υπουργού Οικονομικών.
Ωστόσο, όλοι περιμένουν να αποσαφηνιστεί το σκεπτικό της νέας πρωθυπουργού σε ό,τι αφορά την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ και το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με τις Βρυξέλλες, κάτι που θα πάρει χρόνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης