Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pimco: Στο +2% ο πληθωρισμός στη Μ. Βρετανία μέσα στους επόμενους 12 μήνες

Pimco: Στο +2% ο πληθωρισμός στη Μ. Βρετανία μέσα στους επόμενους 12 μήνες
Σε ότι αφορά τις επιχειρηματικές επενδύσεις, αναμένεται μία περεταίρω επιβράδυνση της τάξεως του -5% με -10% σε ετήσια βάση
Σε μία σειρά εκτιμήσεων, αναφορικά με τις προοπτικές της βρετανικής οικονομίας κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών, προχώρησε η αμερικανική εταιρία διαχείρισης κεφαλαίων Pimco, εξετάζοντας τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, κατά το οποίο οι βρετανοί πολίτες αποφάσισαν την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συγκεκριμένα, η Pimco εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα βρεθεί στο 0%, με ελάχιστα περιθώρια ανόδου, λόγω της επιβράδυνσης στις επιχειρηματικές επενδύσεις, καθώς και ορισμένες αλλαγές στη δημοσιονομική πολιτική του κράτους.
Παράλληλα, αναμένει μέχρι τα μέσα του 2017 ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή να βρεθεί στο 2%, με τον αντίκτυπο της ασθενέστερης στερλίνας να αντικατοπτρίζεται στις τιμές των εισαγωγών.
Σε ότι αφορά τις επιχειρηματικές επενδύσεις, αναμένεται μία περεταίρω επιβράδυνση της τάξεως του -5% με -10% σε ετήσια βάση, ενώ η κατανάλωση των νοικοκυριών θα επιβραδυνθεί κατά περίπου 1%, όντας σημαντικά ασθενέστερη σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα.
Ωστόσο, η Pimco αναγνωρίζει τη μεγάλη αβεβαιότητα που επικρατεί λόγω του δημοψηφίσματος, και η οποία θα μπορούσε να διαφοροποιήσει τις παραπάνω εκτιμήσεις.
Επίσης, η αποδυνάμωση της στερλίνας αναμένεται να αυξήσει το δομικό πληθωρισμό της Μεγάλης Βρετανίας κατά +0,75% μέσα στους επόμενους 12 μήνες, με τον εν λόγω δείκτη να συγκλίνει αρκετά με τον ΔΤΚ, κυρίως λόγω της τεράστιας πτώσεις στις ενεργειακές τιμές.
Να σημειώσουμε ότι η Τράπεζα της Αγγλίας έχει θέσει ως στόχο τα επίπεδα πληθωρισμού να κυμανθούν κοντά στο +2% σε ετήσια βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης