Τελευταία Νέα
Διεθνή

La Stampa: Ο Dijsselbloem δεν έχει ιδέα - Το ζήτημα των ιταλικών τραπεζών αφορά συνολικά στο πως η Ε.Ε. αποφασίζει

La Stampa: Ο Dijsselbloem δεν έχει ιδέα - Το ζήτημα των ιταλικών τραπεζών αφορά συνολικά στο πως η Ε.Ε. αποφασίζει
Προβληματική η διαδικασία λήψης αποφάσεων που ακολουθεί η Ε.Ε., σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα
Έντονη κριτική στον Jeroen Dijsselbloem, επικεφαλής του Eurogroup, ασκεί η ιταλική εφημερίδα La Stampa, με αφορμή τα σχόλια του πρώτου ότι θα απορρίψει την ιταλική, κυβερνητική πρόταση για τη διάσωση των τραπεζών.
Ο ίδιος τόνισε, μιλώντας από τις Βρυξέλλες, ότι το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τις ίδιες τις τράπεζες, εσωτερικά, εξαγριώνοντας την ιταλική εφημερίδα, η οποία υποστηρίζει πως «ο Dijsselbloem δεν έχει ιδέα».
Η άποψή του είναι εξαιρετικά λανθασμένη, απαντά η Stampa, επεξηγώντας ότι δεν πρόκειται για μία αντιπαράθεση μεταξύ του πειθαρχημένου Βορρά και του χαλαρού Νότου που σπαταλά ασύστολα.
Τόσο το ζήτημα των ιταλικών τραπεζών, όσο και το ζήτημα των εθνικών προϋπολογισμών αφορά, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, στον τρόπο με τον οποίο γίνεται ολόκληρη η ευρωπαϊκή διαδικασία λήψης αποφάσεων, που είναι μια διαδικασία που δε λειτουργεί.
Όταν ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen DIjsselbloem, απεικονίζει την Ιταλία ως μια χώρα που επιδιώκει να κάμψει τους κανόνες, ώστε οι τραπεζίτες της να λαμβάνουν δώρα σε βάρος των φορολογούμενων, τότε πραγματικά δεν έχει καμία απολύτως ιδέα του τι συμβαίνει.
Παράλληλα, η Stampa υπογραμμίζει πως οι κανόνες λειτουργούν ως εγγυήσεις, ωστόσο το πρόβλημα είναι ότι οι κανόνες αυτοί μπορεί να αποδειχθούν ανεπαρκείς για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων γεγονότων ή ακόμα χειρότερα να έχουν το αντίθετο του επιθυμητού αποτελέσματος.
Όπως χαρακτηριστικά καταλήγει η ιταλική τράπεζα, τόσο οι κανόνες για την εξυγίανση των τραπεζών, όσο και το Σύμφωνο Σταθερότητας βασίστηκαν στις προβλέψεις ότι θα υπάρξει ταχεία επιστροφή στην ανάπτυξη, όμως αυτό δεν έχει συμβεί.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης