Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βολές κατά της ΕΚΤ εξαπολύει η αυστριακή Kurier: Στην Ιταλία έχει ξεκάθαρα αποτύχει

Βολές κατά της ΕΚΤ εξαπολύει η αυστριακή Kurier: Στην Ιταλία έχει ξεκάθαρα αποτύχει
Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ ζητά ξεκάθαρη παραβίαση των κανόνων της νέας τραπεζικής ένωσης, σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα
Βολές κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εξαπολύει με σημερινό (12/7) δημοσίευμά της η αυστριακή εφημερίδα Kurier, εκτιμώντας πως στο ζήτημα των ιταλικών τραπεζών η ΕΚΤ έχει αποτύχει.
Τονίζει, δε, πως η ίδια η ΕΚΤ θα είναι υπεύθυνη αν οι κανόνες της τραπεζικής ένωσης παραβιαστούν, με στόχο να ανακεφαλαιοποιηθούν οι ιταλικές τράπεζες.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, η ΕΚΤ είναι υπεύθυνη τόσο για τη νομισματική πολιτική, όσο και για την εποπτεία των τραπεζών.
Τα μηδενικά επιτόκια έχουν κάνει δύσκολη τη ζωή για τις τράπεζες, ενώ ταυτόχρονα η ΕΚΤ γνωρίζει ήδη από τα τεστ αντοχής (stress tests) του φθινοπώρου του 2014 ότι ορισμένες ιταλικές τράπεζες έχουν ελάχιστα κεφάλαια στη διάθεσή τους.
Ωστόσο, υπογραμμίζει η Kurier, αντί να αναγκάσει τις τράπεζες να αναδιοργανωθούν ή να εγκαταλείψουν τις αγορές, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Vitor Constancio, ζητά κρατικά κονδύλια να χρησιμοποιηθούν για την κεφαλαιοποίηση των ασταθών τραπεζών.
Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ξεκάθαρη παραβίαση των κανόνων της νέας τραπεζικής ένωσης και δε θα έχει κανένα αποτέλεσμα όσον αφορά στην τόνωση της αυτοπεποίθησης στη λειτουργία της ΕΚΤ, υπογραμμίζει η αυστριακή εφημερίδα.

www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης