Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκκληση για «ειρήνη» στη Νότια ασιατική Θάλασσα απευθύνει ο ΟΗΕ

Έκκληση για «ειρήνη» στη Νότια ασιατική Θάλασσα απευθύνει ο ΟΗΕ
Νωρίτερα σήμερα, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης δικαίωσε τις Φιλιππίνες, απορρίπτοντας τις «δίχως ιστορική βάση» αξιώσεις της Κίνας στην περιοχή της Νότιας Θάλασσας
Έκκληση για «ειρήνη» στην περιοχή της Νότιας ασιατικής Θάλασσας απευθύνει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, στον απόηχο της σημερινής (12/7) απόφασης που πήρε το Δικαστήριο της Χάγης.
«Οι όποιες διενέξεις στη Νότια ασιατική Θάλασσα πρέπει να επιλυθούν με ειρηνικό και φιλικό τρόπο, μέσω διαλόγου και συμφώνως προς το διεθνές δίκαιο.
Παραμένει σημαντικό να αποφεύγονται ενέργειες οι οποίες προκαλούν ή κλιμακώνουν τις εντάσεις.
Καλούμε όλα τα μέρη να μη χρησιμοποιήσουν την απόφαση ως ευκαιρία να εμπλακούν σε προκλητικές ενέργειες ή ενέργειες που θα κλιμακώσουν την ένταση», δήλωσε ο Stéphane Dujarric, εκπρόσωπος του Ban Ki-moon.
Νωρίτερα σήμερα, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης δικαίωσε τις Φιλιππίνες, απορρίπτοντας τις «δίχως ιστορική βάση» αξιώσεις της Κίνας στην περιοχή της Νότιας Θάλασσας (στην «nine-dash line» συγκεκριμένα).
Ωστόσο, το Πεκίνο απάντησε πως «δεν αποδέχεται, ούτε αναγνωρίζει την απόφαση», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι δεν έχει καμία δεσμευτική ισχύ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης