Τελευταία Νέα
Διεθνή

L’Echo: Αν θέλουμε καλύτερους πολιτικούς, τότε θα πρέπει να τους εκλέγουμε

L’Echo: Αν θέλουμε καλύτερους πολιτικούς, τότε θα πρέπει να τους εκλέγουμε
Οι νέοι κανόνες δεν θα είναι αρκετοί για να κρατήσουν τους άπληστους πολιτικούς υπό έλεγχο, εκτιμά η βελγική εφημερίδα
«Αν θέλουμε καλύτερους πολιτικούς, τότε θα πρέπει να τους εκλέγουμε».
Την εκτίμηση αυτή διατυπώνει σήμερα, Τρίτη 12 Ιουλίου, σε άρθρο της η βελγική εφημερίδα L’Echo, με αφορμή την πρόσληψη του πρώην προέδρου της Κομισιόν, José Manuel Barroso από την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.
Η βελγική εφημερίδα προβλέπει πως οι νέοι κανόνες, που ορισμένοι συστήνουν, δεν θα είναι αρκετοί για να κρατήσουν υπό έλεγχο τους «άπληστους πολιτικούς» και αντ’ αυτού θα πρέπει οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει αναλάβουν οι ίδιοι να επιλέγουν πιο αξιοπρεπείς ανθρώπους για ηγέτες.
Ειδικότερα, αναφέρει χαρακτηριστικά πως, αυτό που χρειάζεται η Ευρώπη, περισσότερο από ό,τι χρειάζεται μια κοινωνία γεμάτη κανόνες, σεβασμό που υπαγορεύεται και επιβολή της ηθικής, είναι αληθινοί πολιτικοί.
Η Ευρώπη, συνεχίζει η βελγική εφημερίδα, χρειάζεται πολιτικούς που βάζουν το κοινό καλό πάνω από το ιδιωτικό συμφέρον, ωστόσο αυτοί οι πολιτικοί δε θα προκύψουν ως αποτέλεσμα ενός νέοι κανόνα που θα ορίζει πόσος χρόνος πρέπει να περάσει, προτού αφοσιωθούν εκ νέου στον εγωισμό τους.
Αντιθέτως, ο καλύτερος τρόπος για να προκύψουν αυτοί οι νέοι πολιτικοί είναι οι εκλογές, σύμφωνα με την Echo.
Όπως σημειώνει, η Ευρώπη χρειάζεται παρότρυνση και φιλοδοξία.
Χρειάζεται πολιτικούς που να μπορούν να κινηθούν προς τα εμπρός και να μην περιορίζονται από τα προσωπικά τους όρια, πολιτικούς που να ξεχνάνε το εγώ τους.
«Αυτοί οι άνδρες και αυτές οι γυναίκες, όχι μόνο μένουν στην ιστορία, αλλά τη δημιουργούν», υπογραμμίζει η βελγική εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης