Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στις κεφαλαιαγορές της ηπειρωτικής Ευρώπης λόγω Theresa May - Οριακά αμετάβλητος ο βρετανικός FTSE

Άνοδος στις κεφαλαιαγορές της ηπειρωτικής Ευρώπης λόγω Theresa May - Οριακά αμετάβλητος ο βρετανικός FTSE
Στον ευρωπαϊκό Νότο τα χρηματιστηριακά κέρδη ήταν μεγαλύτερα, με τον ισπανικό δείκτη IBEX 35 να κερδίζει 2,42% και τον ιταλικό FTSE MIB να καταγράφει άνοδο 2,83%
Άνοδο κατέγραψαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες των κεφαλαιαγορών της ηπειρωτικής Ευρώπης την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016, με τον βρετανικό FTSE 100 να κλείνει οριακά αμετάβλητος σε σύγκριση με το χθεσινό του επίπεδο.
Την πρώιμη επενδυτική αισιοδοξία στην Ευρώπη φαίνεται πως προκαλεί η διαφαινόμενη διέξοδος στην προσωρινή ακυβερνησία που προκάλεσε στο Ηνωμένο Βασίλειο η ψήφος των Βρετανών υπέρ του Brexit, από την προγραμματισμένη ανάληψη καθηκόντων Βρετανίδας πρωθυπουργού από την Theresa May αύριο Τετάρτη 13/7 το απόγευμα.
Διευρωπαϊκά, ο χρηματιστηριακός κλάδος με τα μεγαλύτερα κέρδη ήταν οι αυτοκινητο-βιομηχανίες, ενώ εντύπωση προκάλεσε η μεγάλη πτώση κατά 7,6% της μετοχής της νορβηγικής τραπέζης DNB, μετά από ανακοίνωσή της στην οποία προειδοποίησε για αύξηση των διαγραφών επισφαλών δανείων το 2016 λόγω χαμηλών τιμών πετρελαίου.
Άνοδο κατέγραψαν οι ιταλικές τραπεζικές μετοχές, μετά από δηλώσεις του Ιταλού υπουργού Οικονομικών, Pier Carlo Padoan, ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με τον τρόπο επίλυσης της ιταλικής τραπεζικής κρίσης προοδεύουν και διεξάγονται σε εποικοδομητικό κλίμα.
Άνοδο 1,06% κατέγραψε ο δείκτης Stoxx Europe 600, με τον Europe Dow να κερδίζει το 1,54% της αξίας του.
Κέρδη 1,33% πραγματοποίησε ο γερμανικός δείκτης DAX, με τον γαλλικό CAC 40 να εμφανίζει άνοδο 1,57% και τον βρετανικό FTSE 100 να υποχωρεί οριακά κατά 0,03%.
Στον ευρωπαϊκό Νότο τα χρηματιστηριακά κέρδη ήταν μεγαλύτερα, με τον ισπανικό δείκτη IBEX 35 να κερδίζει 2,42% και τον ιταλικό FTSE MIB να καταγράφει άνοδο 2,83%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης