Τελευταία Νέα
Διεθνή

SkyNews: Η Deutsche Bank διεκδικεί το χαρτοφυλάκιο ελληνικών ναυτιλιακών δανείων της RBS

SkyNews: Η Deutsche Bank διεκδικεί το χαρτοφυλάκιο ελληνικών ναυτιλιακών δανείων της RBS
Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα εξετάζει την υποβολή προσφοράς, παρότι τα προβλήματά της και τη βουτιά της μετοχής της σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα
Έκπληξη προκαλεί η υποψηφιότητα της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank για το ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο δανείων ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων της RBS, την ώρα που η τιμή της μετοχής της κινείται ελαφρώς πάνω από τα χαμηλά ιστορικά ρεκόρ της.
Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο Sky News, η Deutsche Bank έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά μέρους ή του συνόλου του χαρτοφυλακίου αξίας 3 δισ. δολ. δανείων προς την ελληνική ναυτιλία που ανήκει στην Royal Bank of Scotland (RBS).
Η συμμετοχή της Deutsche στη δημοπρασία ήταν μη αναμενόμενη, στο πλαίσιο της φημολογίας την περασμένη εβδομάδα ότι ψάχνει να πουλήσει 1 δισ. δολ. ναυτιλιακά δάνεια που της ανήκουν, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την κεφαλαιακή της θέση.
Πηγές στο City λένε ότι η γερμανική τράπεζα έχει ως αντιπάλους την China Merchants και τουλάχιστον μία ιαπωνική τράπεζα για το χαρτοφυλάκιο της RBS, αν και η διαδικασία παραμένει ρευστή και μπορεί να μην οδηγήσει σε συμφωνία.
Η δημοπρασία έρχεται την ώρα που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ελέγχει την έκθεση των δανειστών στον τομέα της ναυτιλίας, η οποία έχει πληγεί από την ύφεση με τρόπο παρόμοιο με την ύφεση κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008.
Η Deutsche Bank έχει βιώσει ένα δύσκολο δεκαπενθήμερο, με τις μετοχές της να υποχωρούν στη Φρανκφούρτη σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ και να είναι η πιο επικίνδυνη σημαντική συστημική τράπεζα στον κόσμο, όπως επισημαίνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Η Deutsche αρνήθηκε να σχολιάσει το ενδιαφέρον της για τα ναυτιλιακά δάνεια της RBS, όπως επίσης και η βρετανική τράπεζα.
Το Sky News είχε αποκαλύψει νωρίτερα φέτος ότι η RBS δούλευε με τους τραπεζίτες της Lazard για να εξετάσει τις επιλογές της για τα ναυτιλιακά δάνεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης