Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Το Brexit έχει δημιουργήσει μοναδικές «ευκαιρίες» για εξαγορές από τις αμερικανικές εταιρείες

CNBC: Το Brexit έχει δημιουργήσει μοναδικές «ευκαιρίες» για εξαγορές από τις αμερικανικές εταιρείες
Η αλυσίδα κινηματογραφικών αιθουσών AMC εξαγοράζει τη λονδρέζικη Odeon & UCI Cinemas Group έναντι 921 εκατ. στερλινών, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου παγκοσμίως
Καθώς η βρετανική στερλίνα καταγράφει νέα ιστορικά χαμηλά έναντι του δολαρίου, έπειτα από τη νίκη του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, μπορεί να είναι καλή ευκαιρία για τις αμερικανικές εταιρείες να πάνε για «ψώνια», σημείωσε σε δηλώσεις του σήμερα Τρίτη 12 Ιουλίου ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής αλυσίδας κινηματογραφικών αιθουσών AMC Theatre, Adam Aron.
«Υπάρχουν αρκετές πραγματικές ευκαιρίες στην Ευρώπη για τις αμερικανικές εταιρείες», σημείωσε στο CNBC ο Aron.
Η στερλίνα βρέθηκε βρέθηκε σε νέα χαμηλά 31 ετών έναντι του δολαρίου την προηγούμενη εβδομάδα, με την ισοτιμία να υποχωρεί κάτω από το 1,3 δολ. και με την Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) να έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει σε επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης μέσα στο καλοκαίρι.
«Μπορεί να είμαστε η πρώτη εταιρεία που ανακοινώνουμε μία εξαγορά άνω του 1 δισ. δολ. στην Ευρώπη, αλλά δεν πιστεύω ότι θα είμαστε και η τελευταία,», σημείωσε ο Aron.
Η AMC ανακοίνωσε σήμερα την επίτευξη συμφωνίας για την εξαγορά της λονδρέζικης Odeon & UCI Cinemas Group έναντι του ποσού των 921 εκατ. στερλινών ή 1,21 δισ. δολ., η οποία θα κάνει την AMC τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κινηματογραφικών αιθουσών στον κόσμο, σύμφωνα με το Reuters.
Η AMC είπε επίσης ότι θα αναλάβει περίπου 535 εκατ. δολ. χρέους, ως μέρος της συμφωνίας για την εξαγορά της εταιρείας από την επενδυτική εταιρεία Terra Firma.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης