Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Jamie Dimon (JP Morgan) εκπλήσσει - Αυξάνει τους μισθούς των υπαλλήλων της τράπεζας

O Jamie Dimon (JP Morgan) εκπλήσσει - Αυξάνει τους μισθούς των υπαλλήλων της τράπεζας
Στο άρθρο του ο Dimon γράφει, ότι "η αύξηση των αμοιβών είναι το σωστό πράγμα".
Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο ώστε να αυξήσει την απόδοση των εργαζομένων...μέσω της αύξησης των μισθών σχεδιάζει ο διευθύνων σύμβουλος της J P Morgan.
Σε ένα άρθρο γνώμης που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα New York Times ο CEO Jamie Dimon της JPMorgan μιας από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες στις ΗΠΑ, περιγράφει ένα σχέδιο να αυξήσει τις αποδοχές επιλέξιμων υπερωριών των εργαζομένων της τράπεζας για τα επόμενα 3 χρόνια..

Ο ελάχιστος μισθός της τράπεζας για τους 18.000 ωρομίσθιους εργαζομένους της θα κινηθεί από 10,15 δολάρια την ώρα σε 12 έως 16,50 δολάρια την ώρα, ανάλογα με την αγορά και την τοποθεσία.
Είναι μια κίνηση παρόμοια με αυτή που ανακοινώθηκε από τα Starbucks πρόσφατα.
Στο άρθρο του ο Dimon γράφει, ότι "η αύξηση των αμοιβών είναι το σωστό πράγμα.
Οι μισθοί για πολλούς Αμερικανούς έχουν παραμείνει στάσιμοι για πάρα πολύ καιρό.
Πολλοί εργαζόμενοι θα λάβουν αυτή την αύξηση για την εργασία τους, από τα γκισέ των τραπεζών έως τους εκπροσώπους εξυπηρέτησης πελατών.
Πάνω απ 'όλα, δίνεται η δυνατότητα σε περισσότερους ανθρώπους να αρχίσουν να μοιράζονται τα οφέλη της οικονομικής ανάπτυξης".
Και ενώ η κίνηση αυτή καλύπτει λίγο λιγότερο από το 10% των 185.000 εργαζομένων της τράπεζας, είναι μια απόφαση σταθμός.
Οι μισθοί για τους εργαζόμενους χαμηλής εξειδίκευσης αυξάνονται, ενώ η αγορά εργασίας μικραίνει.
Τα κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων διαμαρτύρονται όλο και περισσότερο σχετικά με την έλλειψη επενδύσεων σε ολόκληρη την οικονομία των ΗΠΑ, είτε πρόκειται για μια έλλειψη αξιοπρεπούς αμειβόμενης θέσης εργασίας ή για ένα έλλειμμα όπου απαιτούνται επενδύσεις σε υποδομές.
Και η ανθεκτικότητα της οικονομίας των ΗΠΑ, την ώρα που ο Ben Bernanke κάνει λόγο για "ασυνήθιστα αβέβαιες" προοπτικές, συνεχίζει να εντυπωσιάζει.
Στο πλαίσιο αυτό, η απόφαση της JPMorgan δεν έρχεται ως μια ιδιαίτερη έκπληξη.
Και αν σκεφτεί κανείς γενικά την άποψη του Jamie Dimon για την οικονομία των ΗΠΑ και το μέλλον αυτής της χώρας, η απόφαση να επενδύσουν στους πιο οικονομικά ευάλωτους εργαζόμενους της τράπεζας δείχνει τον χαρακτήρα του Dimon.
Ως μέρος της αύξησης των μισθών, η JPMorgan θα επενδύσει πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια σε "καριέρα προσανατολισμένη στην εκπαίδευση που ευθυγραμμίζεται με αναπτυσσόμενους κλάδους", προκειμένου να εξασφαλίσει θέσεις εργασίας έναντι της ολοένα αυξανόμενης τεχνολογικής ανάπτυξης.
Και ενώ ζητώντας περισσότερες επενδύσεις για τους πολίτες, τους δρόμους και τις επιχειρήσεις, είναι μια εύκολη δημόσια διακήρυξη - είτε από τον Jamie Dimon ή τον Larry Fink ή την Hillary Clinton- στην πραγματικότητα η δέσμευση για αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες και τα σχέδια είναι...ποιο θα είναι το επόμενο βήμα....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης